Забелязвате ли все по-често в социалните мрежи вашите приятели, които

...
Забелязвате ли все по-често в социалните мрежи вашите приятели, които
Коментари Харесай

Смарт турист или как да се снимаме в Занзибар през зимата

Забелязвате ли все по-често в обществените мрежи вашите другари, които пътешестват на невероятни места по света? Разходки по плажа в Занзибар, влажен бар на Бахамите, ски в Алпите, сафари в Африка... Изглежда, че всички пътуват, а единствено вие си стоите тук. Как ли го вършат?

Ами, почтено казано – не е мъчно. В днешно време да пътуваш до другия завършек на света е изцяло постижимо, даже и да не си махараджа с голямо благосъстояние. Имате ли другари махараджи? Така си и мислехме. Е, щом те могат да пътуват, значи и вие можете. Ето какви са стъпките към реализирането на мечтано странствуване късно.

ПЪТУВАЙТЕ СМАРТ

Днес хората пътуваме бързо. Никой не оседлава магаре, не приготвя бохчи с одеяла и торбичка със сирене и самун. Вместо това сядаме пред компютъра, отваряме уеб страниците на самолетните компании, питаме се къде ни се върви и си избираме билет и маршрут, който дава отговор на опциите ни. И не бързайте да казвате, че нямате благоприятни условия – в случай че си изберете маршрута и билета месеци по-рано, ще видите, че е изцяло търпимо. Смарт пътуването изисква от вас да постъпите тъкмо по този начин, в случай че ви се желае да отидете на далечно странствуване измежду зима да вземем за пример – да отворите предложенията на туристически организации или предложения на самолетните компании, и да си изберете дестинация. Да, февруари наподобява надалеч, в случай че купувате билети през юли, само че пък чакането си заслужава, а и най-сетне и вие ще можете да сложите фотография по бански във Facebook, до момента в който тук всички ринат сняг, увити в шалове до глезените.

СПОКОЙСТВИЕ И САМО СПОКОЙСТВИЕ! И ПЛАН !

 а iStock/Getty Images

Това щеше да е имитация на Карлсон, в случай че му се постановяваше да пътува с перката си до Доминиканската република. Обаче не му се постанова на него, а на вас. Затова, откакто сте си напазарували билети за зимата през лятото и първичното неспокойствие е отминало, е време да си извършите проект. Планът е нещо, което ви избавя да не се лутате по всички страни като гламави, пази ви да не се озовете някъде без никаква визия какво да вършиме там и изобщо – прави пътешествието прелестно, а не изнервящо. Започнете да проучвате определената дестинация – какво можете да видите там? Къде е добре да идете и къде – никога? Какви са локалните традиции, имате ли потребност от ваксини и от какво би трябвало да се пазите? Потърсете групи за пътешествия в обществените мрежи – там е цялостно с хора, които непрестанно пътуват и могат да ви дадат скъпа информация, която не я пишат по туристическите уеб сайтове. Смарт екскурзиантът постоянно има проект, а най-смарт туристите даже си възнамеряват пътешествието в Гугъл Maps и го „ проиграват “ още преди да са тръгнали, с цел да не вземат да се озоват пред Хеопсовата пирамида в почивния ден на гишето ѝ за билети.

НАПРАВЕТЕ СИ ЗАСТРАХОВКА

„ А, това на мен няма по какъв начин да ми се случи! “

Това е мисъл, която е вгорчила живота на хиляди туристи по света. Да, досадно е. Да, губи някакво време. Но знаете ли какво? Добре е да имате застраховка, в случай че ви ухапе змия в Мадагаскар или отровна патица в Таджикистан. Или в случай че паднете от рикша в Бомбай. Въобще, доста са заплахите, които дебнат екскурзианта по необятния свят, по тази причина няма какво да ви увещаваме – целесъобразно е да си извършите застраховка. И тъй като е добре да продължите да сте смарт и при сключването на застраховка, ето ви предложение – Застраховка (това сте вие) от Yettel и застрахователя Chubb European Group SE.

Защо да го вършиме?

 а iStock/Getty Images

Защото се подписва еднократно и може да я употребявате за безграничен брой пътувания, а покритието ѝ започва автоматизирано от момента, в който сте в роуминг, като се начислява такса единствено за дните в престой в чужбина. Плащането става със идната ви сметка към Yettel, не ходите до офиси и гишета, не си губите времето и най-якото – можете да застраховате и хората, с които пътувате – до 10 индивида. Застраховката се задейства единствено веднъж и по-късно е годна за всички ваши пътувания, съгласно вашия избор за всяко пътешестване, като Yettel ще ви припомня всякога.

Медицинското покритие на Смарт екскурзиант (това все по този начин сте вие) е до 50 000 евро в Европа и до 100 000 евро в останалата част от света, а помощта, на която можете да разчитате при застрахователно събитие, е денонощна.

Смарт екскурзиант е подобаваща за всички хора, които пътуват и употребяват обичайния метод на пътническо обезпечаване, както и за тези от вас, които имат туристическа застраховка Revolut или онлайн застраховка в други компании. И най-много е подобаваща за хора, които нямат време и избират да вършат всичко онлайн – каквито са множеството модерни хора.

Покритието включва всевъзможни събития, като забавяне при пътешестване, загуба на багаж, паспорт и други документи, медицински и дентални разноски в това число при заразни заболявания, да вземем за пример COVID-19, или при захапване от змия, гражданска отговорност, правни разходи, пътна помощ.

И по този начин, ето ви и вас - към този момент сте смарт екскурзиант и знаете по какъв начин да си подарите екзотично странствуване до другия завършек на света през идната зима. Запретвайте ръкави и започвайте занапред – както народът неслучайно споделя, на вълка дайкирито му е студено през февруари, тъй като самичък си купува билетите за Пунта Кана през май.

Пълна информация за застраховката е налична на .
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР