Забавянето на метаболизма с възрастта изисква с всяка година след

...
Забавянето на метаболизма с възрастта изисква с всяка година след
Коментари Харесай

Как храната влияе на настроението ни след 30-те?


Забавянето на метаболизма с възрастта изисква с всяка година след 30-годишна възраст да постановяваме промени в хранителния си режим , с които да забавим неизменимото отсрочване на непотребни килограми .

Ново проучване обаче демонстрира, че организмът ни с придвижване на възрастта реагира към храната по метод, който надалеч надвишава натрупването на прекалено тегло. Учени от университет в Ню Йорк разкриват, че избрани храни стартират да въздействат по друг метод на менталното ни здраве след 30-годишна възраст.

Промените са и в положителен, и в отрицателен аспект.

Установено е да вземем за пример, че след 30-годишна възраст кофеиновите питиета и храните с висок гликемичен показател, съдържащи елементарни захари, въздействат отрицателно на настроението ни и може да отключат тревога или да засилят изявите й.

От друга страна, навлизането в по-зряла възраст изостря чувствителността ни към дефицити на допамин или серотонин в мозъка. Затова след 30-годишна възраст настроението ни елементарно се усъвършенства след консумация на месо, бобови култури, ягоди, череши и други храни, които покачват равнищата на тези невротрансмитери в организма.

За позитивното въздействие на потреблението на някои храни след 30-годишна възраст приказва и фактът, че въздействието на антиоксидантите от храната последователно се ускорява след този възрастов интервал. Така приемът на храни, богати на антиоксиданти , стартира да носи доста по-отчетливи изгоди за обезвреждане на свободните радикали в организма.

Свързани публикации.. Шоколадът качва коефициента на просветеност за часове 1 Кои храни ще ни заредят с сила в празничните дни? 0 Кои храни поддържат тялото младо и крепко? 0

Това е доста положителен резултат, защото интензивността, с която се образуват свободните радикали

и отрицателното им въздействие последователно се ускорява с придвижване на възрастта.

Една от областите на здравето, върху която свободните радикали оказват най-негативен резултат след 30-годишна възраст, е мозъчната дейсност и прочувственото

здраве
. Така нарасналата консумация на антиоксиданти с храната и намаляването приема на захарни произведения може да помогне за трайно поддържане на позитивните страсти и по-лесно обезвреждане на паниките и следствията от напрежението.

Характерно е, че след празничните интервали хората над 30-годишна възраст стават по-податливи на отрицателни страсти. Така хранителен режим, насочен към храните, които ще възстановят прочувствения им баланс, може да помогне положителното въодушевление от празниците да се задържи за по-дълго.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР