Забъркайте тази пухкава питка ей така - без поводНеобходими Продукти●

...
Забъркайте тази пухкава питка ей така - без поводНеобходими Продукти●
Коментари Харесай

Рошава питка без повод

Забъркайте тази пухкава питка ей по този начин - без мотив

Необходими Продукти

● брашно - към 1 кг
● кисело мляко - 300 мл
● вода - 300 мл хладка
● олио - 3 с.л.
● яйца - 2 бр.
● жълтъци - 1 бр.
● сол - 1 с.л.
● захар - 1 с.л.
● квас - 40 г

Начин на подготвяне

Разтворете маята в част от водата, като прибавите 1 с.л. брашно и захарта. Разбъркайте и оставете на топло, с цел да бухне маята. Пресейте брашното и оформете кладенче.

Чукнете яйцата, прибавете разтворената квас, останалата част от водата, киселото мляко, олиото и солта. Разбъркайте с лъжица до приемането на едри трохи, след което започнете да месите.

Замесете меко тесто /ако е належащо, прибавете още брашно/, би трябвало да не ви лепне по ръцете. Покрийте с фолио и оставете на топло, с цел да си удвои размера.

Готовото тесто премесете и оформете на топчета с идентична величина. Поставете топките в намазнена тава за печене и оформете питката. Намажете повърхността с разрушен жълтък и накълцайте с ножица. Оставете питката още веднъж да се понадигне.

Поставете питката в загрята фурна до 170 градуса за към 15 минути, след което увеличете градусите до 220.

По средата на печенето покрийте повърхността с хартия за печене. Проверете готовността на вътрешността на питката с дървено шишче. Ако е належащо, намалете градусите, с цел да я доопечете. Печете до златист тен.

Готовата питка извадете от фурната, напръскайте със студена вода, покрийте с забрадка и оставете да се поохлади, след което я извадете от тавата и поднесете с шарена сол.

Рошавата питка без мотив е подготвена.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР