За зеленчуците харесваме бок чой - неговите по-крехки листа и

...
За зеленчуците харесваме бок чой - неговите по-крехки листа и
Коментари Харесай

За новата година юфка в шанхайски стил и зеленчуци предвещават вкус -- и просперитет?

За зеленчуците харесваме бок чой - неговите по-крехки листа и по-хрупкави основи са като два зеленчука в едно. Не забравяйте да измиете и изсушите бок чой преди готвене, с цел да премахнете песъчинките, които постоянно се събират сред листата. Първо нарежете бок чой по дължина на четвъртинки, по-късно потопете частите в купа с вода и разбъркайте. Извадете бок чой и подсушете с хартиени кърпи.

Завършваме ястието с резени сочно свинско филе, което е мариновано за малко в соев сос, вино Shaoxing (или изсъхнало шери), захар и царевично нишесте. Но на процедура няма сос, за който да приказваме в това пържене – юфката всмуква ароматите и по този метод придобива кафеникав нюанс.

Признаваме, че сме изневерили малко, като прибавим сос от стриди – не типична съставна част в шанхайската пържена юфка — защото носи малко наслада дружно с доста умами. Балсамовият оцет също може да наподобява като странна съставна част, само че е превъзходен сурогат на малцовия, леко сладостен китайски черен оцет, който е напра...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР