За здравословните ползи от консумацията на сьомга са изписани толкова

...
За здравословните ползи от консумацията на сьомга са изписани толкова
Коментари Харесай

Съвети при приготвянето на сьомга

За здравословните изгоди от потреблението на сьомга са изписани толкоз доста материали, че в случай че подхванем още веднъж тази тематика, най-вероятно бихме ви досадили. Сетете се обаче какъв брой мъдрост се крие в думите на родния ни публицист Венцеслав Константинов, който споделя, че Най-здравословната храна е вкусната. Ето за какво тук ще ви предложим няколко съвета по отношение на приготвянето на сьомга, с цел да бъде тя освен здравословна храна, само че и вкусна.

1. Най-досадното в потреблението на риба се крие във обстоятелството, че би трябвало до момента в който се храните, да се " борите " и с премахването на костите ѝ. Ако не взимате обезкостено филе от сьомга, то ви предлагаме авансово да премахнете костите, с цел да можете да се насладите на тази превъзходна риба оптимално. Това става, като употребявате фини клещи или даже пинцета и издърпвате деликатно костите по посоката, в която те са ситуирани в тялото на сьомгата.

2. Може би считате, че би трябвало да премахнете и кожата на сьомгата, само че не ви го предлагаме. Когато я приготвяте на скара, тиган или във фурна точно тя ще защищити рибешкото месо от изгаряне. След като е подготвена, няма да имате никакви проблеми с премахването на кожата, която за разлика от нейните кости, се отделя доста елементарно, когато рибата е подготвена.

 Готвене на сьомга

3. Честа неточност при приготвянето на сьомга е, че тя се подлага на прекомерно дълга термична обработка. За да не се разпада рибата, или пък да не замязя на каша, то я " метнете " за малко в тиган или грил, които са нагряти на доста висока температура и едвам по-късно (ако има необходимост) я оставете да се запича във фурна, само че на ниска температура.

4. Колкото и да обичаме да си похапваме риба, то постоянно се тормозим, че кухнята ни ще попие всички рибешки миризми. Ако варите сьомгата за рибена супа или желаете леко да я задушите, то прибавете към водата ѝ ароматни треви, сок от лимон или малко бяло вино. По този метод ще сведете неприятните миризми до най-малко. Тази техника касае и приготвянето на рибата като цяло, а освен сьомгата.

 Пастет от сьомга

5. Приготвената сьомга ви е пристигнала допълнително? Не я изхвърляйте и не бързайте да я оферирате на котката си. Приберете я в хладилника и на идващия ден пригответе с остатъците ѝ салата по желание, пастет от сьомга или апетитни и здравословни сандвичи за закуска.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР