За здравословен индекс на телесна маса се счита този между

...
За здравословен индекс на телесна маса се счита този между
Коментари Харесай

Учени определиха здравословната норма за теглото

За здравословен показател на телесна маса се смята този сред 18,5 и 24,9

Здравословното тегло нормално се дефинира от показателя на телесна маса (ИТМ), който съставлява мярка за телесните мазнини въз основа на растежа и тежестта. Индексът на телесната маса се пресмята, като тежестта на индивида в килограми се раздели на квадрата на височината му в метри.

За здравословениндекс на телесна маса се смята този сред 18,5 и 24,9. ИТМ под 18,5 се смята за поднормено тегло, а ИТМ сред 25 и 29,9 - за наднормено тегло. ИТМ от 30 или повече се смята за затлъстяване, което може да усили риска от редица здравословни проблеми, като сърдечни болести, диабет и някои типове рак, предава.

Въпреки това ИТМ не всеки път е съвършен индикатор за здравето, защото не взема поради фактори като мускулна маса, костна компактност и форма на тялото. Например мощно мускулест човек може да има по-висок ИТМ заради мускулната си маса, само че все пак да е здрав.

Други фактори, които могат да допринесат за здравословно тегло, включват уравновесена и питателна диета, постоянна физическа интензивност и положителни привички за сън. Важно е да се концентрирайте върху цялостното здраве и благоденствие, а освен върху тежестта или ИТМ. Консултацията със здравен експерт може да помогне за установяване на здравословен диапазон на тежестта за самостоятелните потребности и цели.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР