За заздравяване на костите, трябва да ядете къдраво зеле (кейл),

...
За заздравяване на костите, трябва да ядете къдраво зеле (кейл),
Коментари Харесай

Къдравото зеле прави костите ни по-здрави

За укрепване на костите, би трябвало да ядете къдраво зеле (кейл), твърди диетоложката Лаура Бурак пред американското издание Eat This, Not That (ЕТЕТ).

Според Бурак този зарзават освен е богат на калций, само че съдържа и витамин К1, който контролира равнищата на калций в организма, предава БГНЕС. Специалистите свързват приема на този витамин с подсилване на костите, а неналичието му покачва риска от остеопороза и фрактури.

Една чаша кейл съдържа дневна доза витамин К1 и към 100 мг калций. „ Добавете шепа зеле към смутито и даже няма да усетите усета. Или го сложете в каквото и да е, в сос, в омлет “, поучава Бурак.

За да подобрите усета на зелето, тя предлага да го пасирате със зехтин, лимонен сок, сол и черен пипер и да го добавите към салата.

По-рано диетоложата Моли Хембри посъветва след 50 години да ядете зелени зеленчуци – да вземем за пример спанак, богат на витамин А и каротеноиди, който оказва помощ против свързаната с възрастта макулна недъгавост, прогресивно заболяване, което води до загуба на зрението.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР