За затваряне на мини не се говори в териториалните планове.

...
За затваряне на мини не се говори в териториалните планове.
Коментари Харесай

Радослав Рибарски: За затваряне на мини не се говори в териториалните планове

За затваряне на мини не се приказва в териториалните проекти. Това сподели в предаването „ Лице в лице “ депутатът от „ Продължаваме промяната “ и зам.-председател на Комисията по енергетика в Народното събрание Радослав Рибарски.

„ Днес Министерски съвет одобри териториалните проекти, които ще бъдат подадени към Европейска комисия за разглеждане. По време на тяхното обсъждани също могат да настъпят промени, които да бъдат отразени и съобразени с настояванията на миньорите “, изясни той.

Предвижда се и основаването на държавно дружество, което да следи регионите към Перник, Кюстендил и Стара Загора

Зам.-председателят на Комисията по енергетика уточни също по този начин, че ще бъде образувано Държавно сдружение за преработка, което ще възвръща терените към градовете с въглищни централи. Той добави, че в случай че териториалните проекти бъдат утвърдени от Европейска комисия, дружеството-концесионер – „ Мини Марица-изток “, ще получи финансиране, с цел да възвърне територията, нарушена от въгледобива.

„ За затваряне на мини не се приказва в тези териториални проекти. Възстановяването на терени би трябвало да става поетапно в годините, в които се употребява находището “, сподели още той.

Няма да има градеж на фотоволтаични паркове върху терени на мини и язовири

Радослав Рибарски е безапелационен, че все още АЕЦ „ Козлодуй “ и останалите мощности се оправят с търсенето на електричество. Според него задачата на държавното управление е да резервира енергийната сигурност в България, само че призна също по този начин, че енергийната ни система мъчно би издържала сега без тецовете. Идеята обаче била те да бъдат заместени с други мощности.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР