За второ поредно тримесечие националният железопътен превозвач отчита увеличение на

...
За второ поредно тримесечие националният железопътен превозвач отчита увеличение на
Коментари Харесай

За първи път от декада БДЖ е на печалба

За второ следващо тримесечие националният железопътен транспортьор регистрира нарастване на своите доходи. За първите 6 месеца на годината счетоводната облага на цялата група „ Холдинг БДЖ “ ЕАД е в размер на 13 256 000 лв.. За първи път от 10 лета, групата, която включва „ БДЖ-Пътнически транспорти “ ЕООД, „ БДЖ-Товарни транспорти “ ЕООД и „ Холдинг БДЖ “ ЕАД излиза на плюс, осведомят от транспортното министерство.

Това важи и независимо за „ БДЖ-Товарни транспорти “ ЕООД, което към края на юни осъществя счетоводна облага от 6 904 000 млн. лв.. След отчитане на резултата от понижените инфраструктурни такси за сдружението, оперативната облага от присъщата му активност е 2 201 000 лв.. „ БДЖ-Товарни транспорти “ ЕООД са били на загуба за целия 10-годишен интервал от 2012 година досега.

По-високите доходи се дължат на повече изпълнени поръчки за транспорт на товари, както и на новите цени на компанията, които бяха обновени по отношение на пазарните условия още при започване на годината.

„ БДЖ-Пътнически транспорти “ ЕООД регистрира 34% нарастване на приходите от продадени карти и билети, по отношение на същия интервал на предходната година. Паралелно с това, от януари, сдруженията за пътнически и товарни транспорти са подхванали ограничения за оптимизация на разноските.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР