За втори пореден ден кандидатът за президент Лозан Панов излиза

...
За втори пореден ден кандидатът за президент Лозан Панов излиза
Коментари Харесай

"Царят е гол": Лозан Панов смята, че Христо Иванов е избягал от сблъсък с Гешев

За втори следващ ден претендентът за президент Лозан Панов излиза с обява във Facebook, с която изяснява значимостта на правосъдната промяна. Днешната му тематика е безспорната власт на основния прокурор, като съгласно него " единственият метод да бъдат преборени Борисов и Пеевски е да се създадат законодателни промени и тя да се отнеме ". Освен обвинявания за безучастие към политическите сили и Румен Радев, без да посочва име, Панов подлага на критика Христо Иванов, съпредседател на една от обединенията, която го поддържа за държавен глава - " Демократична България ", като показва, че той е избягал от конфликт с Иван Гешев в Народното събрание.

" Не чух нито една политическа мощ да сложи като изискване за бъдещо ръководство контрола над основния прокурор. Поведението на господин Гешев демонстрира задоволително ясно, че по никакъв метод не се усеща заплашен както от новите, по този начин и от старите герои на политическата ни сцена. И по какъв начин да се усеща, откакто водачът на политическата мощ, която най-вече " дъвче " тази тематика години наред, при опцията да се сблъска с него в българския парламент - там, където има максимален смисъл това да се случи - той просто избяга. На " демократите ", които следва да ме атакуван, броейки думите ми в изборни гласове, ще се наложи да кажа, че " царят е гол ", написа Панов на страницата си във " Facebook ", като очевидно засяга отсъствието на Христо Иванов по време на съвещанията на правната комисия в 46-ото Народно заседание, на които беше изслушван Гешев. Лидерът на " Да, България " не беше член на комисията, само че като народен представител имаше право да участва на съвещанията.

.

Пред " Дневник " от " Демократична България " обявиха, че няма да разясняват думите на Панов. По-рано през днешния ден, преди да излезе новата обява на Панов,, че обединяването го поддържа, защото е той е потвърдено самостоятелен. Вчера Панов бе, защото партията на Корнелия Нинова е била съизвършител в процесите в страната паралелно до ГЕРБ и Движение за права и свободи.

Днес ръководителят на Върховния касационен съд твърди, че е бил оставен самичък в битката си против Бойко Борисов и Делян Пеевски.



" Замислете се единствено кой е виновникът да се краде безобразно през последните 12 години. Отговорът е къс: безнаказаността. През това време споразумението на пратениците от ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия извънредно сполучливо функционираше в ръководството на Висшия правосъден съвет. Ще напомня единствено какъв брой опита имаше през последните седем години да бъда " импийчнат " единствено тъй като не бях един от тях ", написа Панов.

Добавя, че в политиката ГЕРБ и Движение за права и свободи към този момент публично са се събрали, до момента в който другият правилен сътрудник - Българска социалистическа партия, бил в този момент съпротива и щял да се бори с кражбите на своите досегашни сътрудници.

Панов нападна и съперника си в президентските избори Румен Радев, като показва, че не е чул нито един път актуалният държавен глава да е смутен от това състояние, с изключение на махленските нападки посред им с Борисов.

" Ако имаш дързостта да се месиш в изпълнителната власт, къде е смелостта ти да кажеш на глас какво мислиш за прикриването на кражбите на това ръководство, което е дело на правосъдната власт. Нито една думичка и до през днешния ден, а за жалост господин Борисов няма опция да се " самонакаже ". Всъщност преди време имаше едни съвещания, траяли дни наред и илюстрирани със фотоси, по които от тв приемника ни обясняваха, че държавният ни глава щял да инициира конституционни промени. Не разбрахме какво се случи с тях и нямаше жив публицист, който да го попита в тази акция. Реформа и до през днешния ден няма. Продължава да се краде безобразно, а господин Цацаров, с чийто чадър обеден се ограбваше хазната (2012 - 2019), в този момент към този момент се грижи в Комисията за лишаване на нелегално добитото имущество да бъде " спастрено " ограбеното ", написа още Панов.

След като разяснява обичайните си съперници, ръководителят на Върховния касационен съд още веднъж се обръща към евентуалните си гласоподаватели. Повод за коментара са реакции, главно в обществените мрежи, след вчерашната му обява за евентуалната коалиция сред " Демократична България " и Българска социалистическа партия.

" Виждам, че цялата ни " демократична общественост " къса ризи, ведно с другите, дето ни грабиха безнаказано толкоз години, че Лозан Панов е задължен да замълчи. Мълчаливата акция, в която участвах, ми припомня още веднъж за тези времена, в които на сцената нямаше други искащи и единствено аз говорех, а след всяка дума режимът се впрягаше да ме смачка, с цел да послужвам за наставление на всички. Няма да мълча, уважаеми " демократи ", тъй като моето място не е в групата на страхливците ", написа Панов.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР