За втори път Върховна административна прокуратура (ВАП) установи бездействие на

...
За втори път Върховна административна прокуратура (ВАП) установи бездействие на
Коментари Харесай

Запуши ли БНТ устата на Валя Ахчиева по тема с автобусна катастрофа с жертви?

" За повторно Върховна административна прокуратура (ВАП) откри безучастие на длъжностни лица от Автомобилна администрация по отношение на един транспортьор с рейсове. Първият път – след злополуката при Ямбол и в този момент повторно, след злополуката при Вакарел, със починали пасажери. Какво се случва, когато превозвачът откаже да даде на контролния орган данните от тахографите на своите рейсове и безпомощна ли е " Автомобилна администрация " откакто е написала на прокурора, че повече не може да извършва неговите разпоредби "? С този анонс проверяващата журналистка Валя Ахчиева разгласи следващият епизод на предаването " Открито ", което трябваше да бъде излъчено нощес, 9 декември, от 20:45 часа.
Всеки фен на Националната телевизия, който очакваше предаването, остана отчаян. Причината – предаване нямаше, въпреки по стратегия да си стоеше до последно. Вместо това в 20:45 часа започва филмът " Експресна скица ". И остана въпросът – за какво Ахчиева не видя ефир?

От анонса не излиза наяве кой е автобусният транспортьор, за който приказва Ахчиева. Само че в последния ден на септември тази година тя направи предаване, в което приказва за компанията " Юнион Ивкони ". В предаването ѝ беше в детайли разказано по какъв начин Автомобилна администрация протака с месеци връчване на актове с нарушавания на превозвача, в случай, че отминалостта е единствено 3 години. Сега Ахчиева разгласи анонс, в който беше припомнена злополуката край Вакарел, в която починаха цели 10 души, а с изключение на всичко друго репортерите на bTV и Нова телевизия блеснаха с несъответстващо отразяване и въпроси към одеве извадени от преобърнатия рейс хора.
Защо предаването на Валя Ахчиева беше свалено? На формалния телефон на Българска национална телевизия никой не отговори до публикуването на материала. Свързахме се с омбудсмана на Българска национална телевизия – господин Иван Такев, който даде обещание да направи инспекция какво се случва, защото публично никой не го е уведомил все още за какво предаването не е излъчено. А различен забавен миг е и, че анонсът към предаването към този момент е свален!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР