За втори път спецапелативният съд отказва да пусне от ареста

...
За втори път спецапелативният съд отказва да пусне от ареста
Коментари Харесай

За втори път спецапелативният съд отказва да пусне от ареста Десислава Иванчева

За повторно спецапелативният съд отхвърля да пусне от ареста някогашната кметица на кв. "Младост " Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова, упрекнати в рушвет. С определение от през днешния ден правосъдният състав още веднъж анулира освобождението на двете под "домашен арест ".

Съдиите Веселина Вълева, Димчо Георгиев и Даниела Росенова са отказали да си създадат отказ по делото. Съдиите отхвърлят да са били предубедени. Освен това съгласно тях не е бил нарушен срокът, в който е трябвало да се поизнесат по делото.
Съдебният състав не е склонен с изводите на първата инстанция, че в изискванията на ареста Иванчева и Петрова не могат да се срещат с всички материали, както и да провеждат правото си на отбрана.

Според апелативния спецсъд здравословното положение на Биляна Петрова не пречи тя да остане в ареста. От съдебно-медицинска експертиза се открива, че то се усъвършенства. Макар движимостите лица да настояват, че Десислава Иванчева би трябвало да се лекува в дома си, а не в ареста, правосъдният състав счита, че тези изводи са голословни, а също така в местата за отнемане от независимост имало кой да оказва надзор за здравословното положение на задържаните.

Съдиите са безапелационни, че престоят на Иванчева и Петрова в ареста не накърнява правото им на отбрана, защото и двете имат висококвалифицирани юристи. Решението на съда е дефинитивно.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР