За втори път през този високосен февруари Владимир Путин стана

...
За втори път през този високосен февруари Владимир Путин стана
Коментари Харесай

Готви се ядрен удар: Западните медии получиха своето послание от Путин

За повторно през този високосен февруари Владимир Путин стана основният нюзмейкър на планетата. В началото на месеца - изявление с Тъкър Карлсън, в края - обръщение до Федералното заседание. На 29 февруари целият свят още веднъж слуша съветския президент. Един от главните вектори на речта беше корав и категоричен апел към Запада. Какво тъкмо сподели Путин четете в материала от Цариград.

Тази тирада към този момент беше наречена главното политическо събитие на годината. И даже не е до това, че известието продължи повече от два часа, счупвайки предходния връх. Очертани са стратегическите цели на страната до 2030 година Какво е това, Русия?

Държава бензиностанция... Регионална мощ... Разкъсана на части стопанска система... Така си представяха страната ни на Запад преди година.

" Западът, с неговите колониални привички, с навика си да подклажда национални спорове по света, се стреми освен да възпре нашето развиване - вместо Русия, те се нуждаят от подвластно, избледняващо, умиращо пространство, където могат да вършат каквото си желаят ", сподели Путин.

И посочи, че нашите западни „ сътрудници “ биха желали да създадат с Русия същото, както в доста други райони на света, в това число Украйна – да внесат разкол и да я отслабят от вътрешната страна.

" Но те не са решили - това е безусловно явно нещо през днешния ден - те са били изправени пред твърдата позиция и решителността на нашия многонационален народ ", отсече Путин.

Обръщението на Владимир Путин към Федералното заседание завъртя ушите на международните медии. Чуждестранната преса се надпреварва, че съветският президент е отправил „ плашещо предизвестие “ и го упреква в желание да „ нанесе нуклеарен удар “ на Запада.

" Путин насочи директна опасност за нанасяне на нуклеарен удар против Запада, обвинявайки НАТО и Съединените щати, че се готвят да нападат Русия ", написа английският таблоид Daily Mail.

Германският стопански бюлетин Handelsblatt, сходно на доста други изявления, също заяви, че Путин „ още веднъж е заплашил Запада с нуклеарно оръжие “.

Но американската осведомителна организация The Associated Press реагира по-сдържано. Тя осведоми своите читатели за хипотетичната победа на Путин на президентските избори:

" Путин отдава респект на националното единение на Русия на фона на яростните боеве в Украйна. Той се обръща към нацията преди президентските избори идващия месец, които евентуално ще завоюва. "

Какво в действителност сподели нашият президент?

Кой има повече Брутният вътрешен продукт?

Основата на геополитическата непоклатимост в света е укрепването на връзките сред Русия, Бразилия, Индия, Китай, Южна Африка, ОАЕ, Иран, Египет и Етиопия. Путин разгласи, че до 2028 година страните от БРИКС ще изпреварят доста по покупателна дарба страните от Г-7 – общият им Брутният вътрешен продукт ще надвиши 37%, против 25% на Г-7.

Така Русия, дружно с другарски страни, ще построи нова световна финансова инфраструктура. И в това време да начертаете нови очертания на сигурността в Евразия.

" Русофобията, сходно на други идеологии на национално предимство и расизъм, заслепява и лишава индивида от разсъдък. Ние сме подготвени за изчерпателен диалог по тематиката за сигурността в Евразия, диалог с всички страни и асоциации ", сподели Путин.

Военна борба

Военните групировки на Русия в западното стратегическо направление ще бъдат укрепени за обезвреждане на опасността от разширение на НАТО на изток. Военният съюз въвлича Швеция и Финландия в борба - няма да гледаме на това безразлично.

Русия приключва тестванията на крилатата ракета " Буревестник " и системата " Посейдон " - и двете са удостоверили неповторимите си характерности. Бойните благоприятни условия на нашите съветски въоръжени сили се усилиха неведнъж.

Така авиационният ракетен комплекс " Кинжал " е признат на въоръжение и към този момент се употребява. Както и хиперзвуковите противокорабни ракети „ Циркон “, за които Путин даже не загатна през 2018 година

Президентът увери:

" Стратегическите нуклеарни сили на страната са в положение на цялостна подготвеност и Русия няма да разреши на никого да се намесва във вътрешните й работи. "

Той предизвести „ преигралите задгранични политици “ за действителния риск от нуклеарна война, в случай че западните страни изпратят свои войски в Украйна:

" В края на краищата те би трябвало да схванат, че имаме оръжия, които могат да поразяват цели на тяхна територия. Всичко това в действителност заплашва спор с потребление на нуклеарни оръжия и затова заличаване на цивилизацията. Те не схващат ли до какво може да докара това? "

Какво още сподели Путин във връзка със западната политика:

Конфликт в Украйна

— Западът предизвика спора в Украйна. Като на Изток. В същото време той в този момент твърди, че ние се опитваме да нападаме Европа - е, това са нелепости.

— На Запад не възприемат протичащото се в Украйна — считат, че това е „ някаква анимация “.

За войната с Русия

— Съединените щати съществено ще разискват въпроси на стратегическата непоклатимост и в това време ще приказват за нуждата от нанасяне на стратегическо проваляне на Русия. Това е двуличие.

— Думите за слагане на нашите нуклеарни оръжия в космоса са погрешни.

„ Западът се пробва да ни въвлече в конкуренция във въоръжаването, като по този метод ни изтощава, повтаряйки номера, който съумяха със Съветския съюз.

За самоубийството на Запада

— Западът отрязва клона, на който седи от десетилетия, дискредитирайки личните си валути и банкова система.

— Думите на днешните американски управляващи за договаряния за стратегическа непоклатимост са измама.

Путин сподели, че рублата се е засилила

Първият политик, който реагира на речта на президента в неговия TG канал, беше ръководителят на Чечня. Рамзан Кадиров означи думите, че Западът се стреми да ограничи развиването ни и вместо Русия им би трябвало подвластно, разлагащо се пространство.

" В самото начало на словото си президентът сподели тези доста значими за всеки един от нас думи, които би трябвало да бъдат деликатно изслушани, препрочетени и запомнени. Това е главната позиция на Русия и на всеки родолюбец на нашето Отечество, " съобщи Кадиров.

Философът Александър Дугин акцентира, че посланието на Путин е изцяло транспарантно:

" Следващите шест години ще бъдат белязани от съответни суверенно-патриотични и народоориентирани промени. Въз основа на съветския светоглед, за който Путин приказва в самото начало. И войната до Победата ", съобщи той.

Той назова обрисуваните от Путин проекти „ консервативна гражданска война “, учредена на обичайни полезности, народност и национализъм.

Политологът Юрий Баранчик назова тази тирада едно от най-силните послания на президента през последните години: доста конкретика, без ненужни второстепенни детайлности, безусловно никаква вода, стегната, поредна.

" Исках особено да отбележа, че известието съдържаше топлота, която преди беше необикновена за Путин. Той не просто изрече добре квалифициран текст, само че обърна душата си към всички нас, към нашето голямо семейство ", съобщи той.

Военни репортери на собствен ред обърнаха внимание на информацията, че по време на интервенцията ZOV хиперзвуковият ударен комплекс с морско базиране „ Циркон “ към този момент е употребен в бойни дейности.

Игор Коц написа, че Путин за първи път удостовери потреблението на това мощно оръжие на фронта. Но къде могат да бъдат изстреляни „ Цирконите “, в случай че ударният комплекс е плануван да бъде конфигуриран на тежки атомни ракетни крайцери и атомни подводници от плана „ Антей “, които не могат да бъдат във водите на Крим?

" В общественото пространство има информация, че бреговата ракетна система " Бастион " може да бъде осъвременена, с цел да поеме ракетата ", съобщи той.

Депутатът от Държавната дума Михаил Матвеев означи, че по време на президентското послание рублата внезапно се е засилила.

Блогърът Сергей Колясников означи, че президентът е обрисувал верните цели - това са Русия и нейните бойци:

" И завършек на поклонението пред Съединени американски щати и Европа. И пред родните Зилбертруди, Гозмани и Ройзмани. Изядохме се от народна власт и демократизъм. "

Междувременно интернет към този момент завладява ново меме с военнослужещ, който реагира прекомерно прочувствено на изказванията на Владимир Путин. Героят на фотографията, която взриви мрежата, е старши офицер Сергей Токар, деец от интервенцията ZOV. Той покри своите в борба, загуби ръката си от мина, само че не напусна борбата.

" Ето го Сергей Токар - това е новият хайлайф на Русия. Не Гозман, Зилбертруд, Латинина, Чхартишвили, Чубайс, Ивлеева, Хаматова и други гнилочи и плесен. И старши офицер Сергей Токар ", заключи Колясников.

Какво от това?

Маркирани са нови червени линии. Западът е предизвестен: последствията от директен конфликт ще бъдат „ доста по-трагични “ за него, в сравнение с за Русия. В подобен случай единствено вманиачен би изпратил войските си в Украйна, с цел да се бори с целия съветски свят, който стъпи крепко на краката си и високо подвигна глава. По-изгодно е да си другар с Русия, в сравнение с да воюваш. Ферщеен?

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед14717Проф. Нако Стефанов: Руско-турската освободителна война у нас изигра ролята на земеделска революцияАлтернативен Поглед19927Проф. Нако Стефанов: Наши и непознати сили желаят да трансфорат България в бойно полеАлтернативен Поглед82913Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед124957Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед13066Иван Таков: На Позитано-20 желаят да потопят положителните резултати от изборите в блатотоАлтернативен Поглед376783Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед124957Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед116215Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед101011Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Алтернативен Поглед94242Проф. Николай Витанов: Аз не виждам заплаха от пряк конфликт сред НАТО и Русия Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР