За втора поредна нощ Украйна предприе нови атаки с дронове

...
За втора поредна нощ Украйна предприе нови атаки с дронове
Коментари Харесай

Украйна с мащабни атаки с дронове по Русия за втора поредна нощ

За втора поредна нощ Украйна предприе нови офанзиви с дронове по Русия, предадоха международните организации, като се позоваха на локални представители.

Службата за сигурност на Украйна (ССУ) е направила набези с дронове против 3 съветски петролни рафинерии в Рязан, Кстово и Кириши тази нощ, като част от тактика за понижаване на икономическия капацитет на Русия, съобщи Ройтерс, като се базира на украински източник.

“Нашата задача е да лишим врага от запаси и да понижим потока от петролни пари и горива, които Русия насочва непосредствено към войната и убийствата на наши жители ”, акцентира източникът, представен от Укринформ и УНИАН.

“Съдейки по видеозаписи онлайн, следствията бяха много съществени ”, прибавя източникът. Той отбелязва, че украинските сили са направили набези с дронове и против съветска авиобаза в Бутурлиновка, както и по военно летище във Воронежка област.

Причинени са били вреди на газопровод и на електропреносна мрежа, което е довело до прекъсване на тока за няколко села в Белгородска област, съобщи Ройтерс.

“Никой не е ранен ”, съобщи Вячеслав Гладко, губернатор на региона, която граничи с Украйна.

Четири украински дрона са били унищожени там и падащите парчета са предизвикали вреди на газопровод, захранващ с газ едно село и са станали причина за прекъсване на тока в две други села, съобщи Гладков. В град Губкин няколко къщи са били развалени.

Губернаторът добави, че град Шебекино е бил подложен на обстрел от украинските сили, като един мъж е бил ранен и електропровод е бил развален.

Губернаторът на Курска област Роман Старовойт  каза, че са били унищожени четири ориентирани към нея украински дрона.

Губернаторът на Воронежка област Александър Гусев сподели, че противовъздушната защита на няколко пъти е била ангажирана за отбиване на офанзиви с дронове на Украйна, само че нямало последствия за цивилни обекти вследствие на нападението. Той сподели, че над региона са били свалени над 30 дрона, съобщи ТАСС.

Губернаторът на Брянска област Александър Богомаз съобщи, че силите за противовъздушната защита са унищожили 7 дрона.

В Рязанска област беше обявено за пожар на територията на нефтозавод и догатката е, че там е паднал дрон, съобщи ТАСС. Двама души са потърпевши и са признати за лекуване.

Дрон е бил свален и при доближаване към петролна рафинерия в Ленинградска област, заяви губернаторът Александър Дрозденко, съобщи Ройтерс.

В Липецка област също беше оповестена паника за офанзива с дронове, само че след това тя беше анулирана.

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са употребявали безпилотен аероплан, с цел да нападат постройката на Федералната работа за сигурност (ФСС) в Белгород, няма потърпевши, заяви ТАСС.

Повредена е фасадата и са счупени прозорци, прецизират оперативните служби.

Освен това губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков заяви в канала си в “Teлеграм ”, че един дрон на ВСУ се е разрушил в жилищна постройка в Белгород, при което също няма потърпевши. По негова информация втори безпилотен аероплан на съперника е паднал в река. Оперативните служби работят на място.

Кметът на града Валентин Демидов е посетил атакуваната жилищна постройка. “Счупени са стъклата в 9 жилището. … Общо 9 прозореца са развалени. Разговарях с жителите – за благополучие, никой не е потърпевш ”, написа той в “Телеграм ”.

По негова информация на място са пристигнали експерти, които са затворили с шперплат зеещите без стъкла прозорци, с цел да могат жилищните пространства да се отопляват. “Планира се до два-три дни да бъдат инсталирани нови прозорци ”, добавя кметът.

Вчера Украйна нападна с дузина ракети и дронове цели в Русия, като при офанзивата бяха нанесени съществени вреди на огромна петролна рафинерия. Въоръжени проксита на Украйна пък се пробваха да преминат през сухопътната граница, напомня Ройтерс.
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР