За втора поредна година стартират обученията по професията Приложен програмист

...
За втора поредна година стартират обученията по професията Приложен програмист
Коментари Харесай

Безплатни курсове за ученици по програмиране

За втора поредна година започват образованията по специалността " Приложен програмист " по Национална стратегия " Обучение за ИТ кариера " на Министерството на образованието и науката в построените пет IT- центъра в София, Бургас, Пловдив, Русе и Правец.

От програмата могат да се възползват всички сегашни десетокласници, които не се образоват в паралелка за придобиване на професионална подготовка по специалност от ПН " Компютърни науки ", оповестиха от МОН.

Те могат да стартират своя 3-годишен курс на образование през ноември т.г. и да го приключат по едно и също време със довеждане докрай на междинното си обучение. Обучението е гратис и е в границите на 320 часа годишно през всяка от трите години, като част от него ще се организира онлайн. Лекциите и упражненията са в събота и неделя.

Във всеки център могат да аплайват освен локални възпитаници, а и десетокласници от прилежащите общини и области. На всеки утвърден курсант от по-далечно място ще се поемат разноските за път и храна.

Срокът за регистрация е до 16.00 часа на 05.10.2018 година Входящият тест за записаните претенденти ще се организира на 14.10.2018 година

Обученията се организират в построените пет IT- центъра за софтуерно образование:

 - в София – към Технологично учебно заведение " Електронни системи " и Технически Университет - София,

- в Правец – към Професионална гимназия по компютърни технологии и системи, град Правец,

- Русе – към Професионална гимназия по електротехника и електроника " Апостол Арнаудов " - Русе, и Русенски университет " Ангел Кънчев ",

- Пловдив – към МГ " Акад. Кирил Попов " и Пловдивски университет " Паисий Хилендарски ",

- Бургас – към Професионална гимназия по електротехника и електроника " Константин Фотинов " и Университет " Проф. доктор Асен Златаров " - Бургас.

Партньори в Националната стратегия са организации и компании от ИТ бранша: Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ), Българската асоциация за осведомителни технологии (БАИТ), Българската аутсорсинг асоциация и Фондация " Клъстер осведомителни и информационни технологии (ИКТ Клъстер).
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР