За втора поредна година САЩ и някои западни страни ще

...
За втора поредна година САЩ и някои западни страни ще
Коментари Харесай

САЩ и западни страни остават без новогодишни честитки от Путин

За втора поредна година Съединени американски щати и някои западни страни ще останат без новогодишни честитки от съветския президент Владимир Путин.

Така Американския водач Джо Байдън и водачите на Англия, Германия, Съединени американски щати, Франция, Япония други западни страни ще останат без благопожелания от съветски президент, заяви ТАСС.  От информацията пристигна успокоението, че новогодишни поздрави за 2024 година от Путин ще има за водачите на страните от БРИКС. От европейските водачи единствено за Вучич и Орбан.

За българския президент Радев не се оповестява нищо в информацията.

Освен това описът на Путин още веднъж не включва нито един началник от интернационалните организации и водещите спортни федерации. От листата с някогашни държавни и държавни ръководители, които Путин обичайно поздравява, през 2022 година изчезна някогашният немски канцлер Ангела Меркел – тази година също я няма.

В поздравлението си към Орбан Путин означи, че връзките сред двете страни резервират позитивна динамичност, макар сложната интернационална конюнктура. В поздравленията си към сръбския си сътрудник съветският президент означи, че връзките сред двете страни, учредени на вековни обичаи на другарство, се развиват в градивен проект.

Руският президент поздрави водачите на страните от БРИКС за Нова година и Коледа, прибавя ТАСС. Обръщайки се към президента на Индия Драупади Мурму и премиера Нарендра Моди, Путин означи развиването на привилегировано партньорство с Руската федерация, макар сложната обстановка в света.

Той „ акцентира своята увереност, че Москва и Делхи ще продължат да развиват многостранни двустранни връзки и дейно да координират напъните си в полза на укрепването на сигурността и стабилността на районно и световно равнище “.

В поздравлението си към китайския президент Си Дзинпин Путин изрази убеденост, че „ посредством взаимни старания ще бъде допустимо да се обезпечи по-нататъшно разширение на продуктивното двустранно съдействие във всички области. Също и партньорствата в границите на Организация на обединените нации, Г-20, ШОС и разширения БРИКС, чието председателство минава към Русия “. Путин изпрати празнични телеграми и до президентите на ЮАР и Бразилия.

Още вести четете в графа “Свят ”

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР