За втора поредна година, от 20 до 24 март, в

...
За втора поредна година, от 20 до 24 март, в
Коментари Харесай

Културен фестивал събира изгряващи артисти във Варна

За втора поредна година, от 20 до 24 март, в Радио Варна ще се организира Emergence Art Fest.

Фестивалът за изгряващи актьори ще събере младежи от над 10 града - художници, скулптори, фотографи, режисьори, писатели, музиканти - които ще показват своите творби в петдневна стратегия.

Официалното разкриване на фестивала ще се състои на 20 март (сряда) от 18:30 в огромния арт салон на Радио Варна.

Тази година тематиката на фестивала е " конвергенция ". Ще се търсят точките на секване сред другите типове изкуство, както и разнообразни области на изкуството знанието.

По време на разнообразната стратегия посетителите ще могат да видят изложения за изобразително изкуство и снимка, да се срещнат с нови български филми по време на вечер на късометражното кино, да се включат в полемика за ролята на изкуствения разсъдък в изкуството, да посетят арт базар, да се позабавляват на театрална и литературна работилница, да се срещнат персонално с артистите и да посетят концерт на изгряваща българска тайфа. Всички събития от фестивала са с вход свободен.

“Създадохме този фестивал, тъй като доста ни липсваше сцена за млади изгряващи актьори в града. Искаме да подкрепим културната сфера и да срещнем артистите едни с други, с цел да се сътвори една по-жива общественост, която да даде мотивация за от ден на ден сходни изяви в града ”, споделя Деница Балинова, един от уредниците на фестивала.
Emergence Art Fest сплотява две дела - даването на сцена на изгряващи актьори в България, създавайки разговор сред тях и другите сфери на активност, и поддръжка на културната среда в гр. Варна отвън туристическия сезон. Фестивалът събира стотици посетители от разнообразни генерации и основава пространство за изява и продан на хрумвания.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР