За втора поредна година Емилиян Жаклен (Франция) спечели златния медал

...
За втора поредна година Емилиян Жаклен (Франция) спечели златния медал
Коментари Харесай

Жаклен защити титлата си в преследването след безгрешна стрелба в Поклюка

За втора поредна година Емилиян Жаклен (Франция) завоюва златния орден в дисциплината гонене на 12.5 километра на Световното състезание по биатлон. По този метод той се причисли към Оле Ейнар Бьорлндален, Рико Грос и Мартен Фуркад, в групата на спортистите съумели да защитят купата си в тази дисциплинираност.

EMILIEN ALL OVER AGAIN defends the pursuit World Champion title in tremendous style. What a fantastic 20/20 masterclass that was!
— IBU World Cup (@IBU_WC)
Французинът, който взе бронза в сприна, стигна да триумфа след една безгрешна и извънредно скоростна пукотевица, която му разреши да приключи на 7.3 секунди пред втория Себастиан Самуелсон (Швеция), който надделя във заключителен спринт носителя на огромния бистър глобус от последните два сезона Йоханес Тингес Бьо (Норвегия). За шведът това е втори сребърен орден в дисциплината гонене от огромен шампионат, откакто той реализира това и по време на Олимпийските игри в Пьончан 2018. Самуелсон, който бе осми в спринт, приключи конкуренцията с 20 свалени цели, до момента в който норвежкият му противник направи две наказателни обиколки и се придвижи с две позиции нагоре по отношение на класирането си от спринта.

Pursuit perfection from Emilien Jacquelin

Johannes Thingnes Boe

— IBU World Cup (@IBU_WC)
Големият удар на Жаклен пристигна по време на третата пукотевица, когато той се възползва от цялостното безветрие на стрелбището по време на своята аудиенция. Точно когато той потегли по четвъртата обиколка, скоростта напразно внезапно се усили, което забави неговите преследвачи, като част от тях позволиха и неточности.

" How to defend your title " - a masterclass by. Incroyable!
— IBU World Cup (@IBU_WC)
Световният първенец от спринта преди два дни Мартин Понсилуома (Швеция) се смъкна до 13-а позиция, откакто направи общо шест наказателни обиколки от по 150 метра всяка. Лидерът в класирането за дребния бистър глобус преди днешния ден Стурла Холм Легрейд (Норвегия), през днешния ден приключи шести с един пропуск, откакто потегли седми.

" Everyone is chasing Martin " is something we became used to these past 10 years - but today, it's a different Martin heading out the start gate first. Best of luck to everyone
— IBU World Cup (@IBU_WC)
Двамата българи Владимир Илиев и Димитър Герджиков остана надлежно 38-и и 59-и, с по четири и шест пропуща. Изоставането на Герджиков даже бе толкоз огромна, че той бе застигнат с една обиколка от Жаклен и надлежно бе спрян от присъединяване още преди последната си пукотевица. Освен него, представителят на домакините от Словения Клемен Бауер също не приключи.

В генералното класиране за Световната купа лидер със 797 точки остава Тингес Бьо, втори със 719 е Легрейд, до момента в който трети с 625 е по-големият от братята Бьо – Тарей, който през днешния ден приключи 14-и след пет позволени неточности. В борбата за дребния глобус в дисциплината Легрейд продължава да води с 239 пункта, втори с 230 е Жаклен, а тройката с 221 затваря Тингес Бьо.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР