За втора година след 2020 г. Sofia Open се оказва

...
За втора година след 2020 г. Sofia Open се оказва
Коментари Харесай

Sofia Open 2023 решава последните участници в ATP Race to Turin при двойките

За втора година след 2020 година Sofia Open се оказва последният АТР шампионат, като изходът от борбите в „ Арена София “ още веднъж ще са от решаващо значение за края на сезона на доста от участниците. 

Отново купата в София може да реши последната квота за финалния шампионат на АТР – Nitto ATP Finals в Торино от 12 до 19 ноември. 

През 2020 в София за място във финалите на АТР се бориха двойките Юрген Мелцер / Едуард Роже-Васлен и Джейми Мъри / Нийл Скупски. Мъри и Скупски завоюваха тогава купата без игра, откакто водачите в схемата Мелцер / Роже-Васлен се отдръпнаха от финалния конфликт поради болки в рамото на Мелцер. Австро/френският тандем обаче си обезпечи място измежду осемте най-хубави двойки в края на сезона. 

През 2023 година историята ще се повтори. Този път в борба за място измежду най-хубавите в Торино ще се борят американците Натаниел Ламънс и Джаксън Уитроу. Янките имат 3845 точки в класацията и са единствено на 5 точки от осмите сега – Джейми Мъри и Майкъл Винъс.

Заявка за присъединяване в София има и двойка номер 4 в света сега – Марсел Гранойес (Исп) и Хорацио Зебалос (Арж). За тях присъединяване в Торино към този момент е несъмнено, само че те ще търсят опция на българска земя да дошлифоват партньорството си преди последната борба за сезона. 

В София се чака един тандем с аржентинско присъединяване – шестите по ранкинг Масимо Гонзалес и Андрес Молтени, които също ще желаят да затвърдят билета си за Италия в София. Феновете на тениса у нас ще могат да гледат също най-хубавата белгийска двойка сега – Сандер Жил и Йоран Влиеген, които са под номер 12 в международната класация сега. 

Нова среща с българската аудитория ще има и първият първенец на двойки от Sofia Open – Матве Мидълкооп. Нидерландецът, който през 2016 година победи с трофея със сънародника си Уесли Куулхоф, тази година е в двойка с италианеца Симоне Болели. За Мидълкооп това ще е седмо присъединяване в София, като той има още един край – против Никола Мектич и Александър Пея през 2018 година В последното си присъединяване в „ Арена София “ холандецът напуща борбата в полуфиналите през 2021 г. 

Друг някогашен първенец – Никола Мектич също е измежду деклариралите присъединяване в Sofia Open 2023. Тази година сърбинът, първенец от Sofia Open 2018,  играе с Джулиан Кеш от Англия.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР