За всички тези векове еволюция и прогрес човекът е успял

...
За всички тези векове еволюция и прогрес човекът е успял
Коментари Харесай

Колко мрежи и куки се губят в океаните всяка година

За всички тези епохи еволюция и напредък индивидът е съумял да промени доста неща. Едно от тях е хабитата си. В момента да вземем за пример не живеем в изискванията, в които са живели преди 200 години.
 Река Меконг, Камбоджа и какъв брой е огромен най-големият склон в света, който слага нов връх при сладководните риби съгласно учените
Колко е огромен най-големият склон в света

Нов връх при сладководните риби съгласно учените

И това е ужасно, само че идва и със своята цена, която заплаща планетата. Глобално стопляне, свръхулов прекалено замърсяване и измиране на животни са измежду главните проблеми, с които се сблъскваме в днешно време.

Океаните, които са значима част от екосистемата, страдат доста. И най-много жителите им. От ново проучване на екип от учени от CSIRO и университета в Тасмания, оповестено в, демонстрира какво е количеството на изгубени риболовни такъми и такъми в океаните.
 Снимка 591487

Само на догатки бихме споделили, че са доста, само че резултатите надминават и най-песимистичните ни упования. 78 000 квадратни километра околни и хрилни мрежи, 215 квадратни километра дънни тралове, 13 милиарда куки и 25 милиона клопката се губят в океаните всяка година , написа The Guardian.

За да доближат до тази статистика, изследователите са интервюирали 451 риболовци от Съединени американски щати, Мароко, Индонезия, Белиз, Перу, Исландия и Нова Зеландия. Все страни, които са със мощно развита риболовна промишленост.
 Снимка 591485

Оказва се, че по-малките лодки и плавателни съдове губят повече риболовни такъми във водата, в сравнение с огромните. Най-честата причина за загуба на мрежа да вземем за пример са неприятните метеорологични условия и недоброто им подсигуряване.

И отваряйки дума за мрежи, няма по какъв начин да не споменем, че в океаните всяка година се губят задоволително мрежи, че да с тях да може да бъде покрита територията на Шотландия . А в случай че всички изгубени риболовни влакна бъдат завързани дружно, то те ще са задоволителни, с цел да се обиколи Земята 18 пъти.
 Риба звук, популацията на типа и какво се случва с нея
Ще изчезне ли рибата звук

Данните са благослонни, само че не и за акулите

Проблемът със изгубените риболовни такъми и мрежи е, че те не престават да убиват риби и други морски жители и да нанасят щета на околната среда. Кейли Ричардсън, която е водещ изследовател на изследването, счита, че тези данни ще оказват помощ на риболовния бранш и природозащитниците да доближат до по-добри решения.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР