За всички деца, донесли допълнителни 5 кг хартия за рециклиране,

...
За всички деца, донесли допълнителни 5 кг хартия за рециклиране,
Коментари Харесай

Кампанията „Стара хартия за нова книга“ ще гостува в Русе на 11 септември

За всички деца, донесли спомагателни 5 кг хартия за преработване, е готова изненада

Десетото юбилейно издание на националната самодейност „ Стара хартия за нова книга “ ще се организира в София, Пловдив и Русе през септември. Кампанията, проведена от „ ЕКОПАК България “ и Книжен център „ Гринуич “ под надпис „ Почисти и прочети “, предизвиква грижата към природата и любовта към четенето. Регламентът на екоинициативата гласи, че всяко дете, което докара възрастен компаньон с най-малко 5 кг остаряла хартия за преработване, ще получи нова детска книга по желание, както и дарове от сътрудниците на самодейността.

За всички деца, донесли спомагателни 5 кг хартия за преработване, е готова изненада – специфичното издание на идеята „ Пазители на планетата “. Книгата е цялостна с обстоятелства, интензивности и препоръки за запазване на околната среда – от компостиране и понижаване на използването на пластмаса до разчистване на плажовете и подкрепяне на дивия живот. Така в границите на празничния ден едно дете може да получи оптимален брой две книги.

Кампанията ще започва в Русе на 11 септември от 10.00 до 13.00 часа на пл. „ Свобода “ /пред хотел „ Дунав “/.

В Пловдив самодейността ще гостува на 17 септември от 10.00 до 13.00 часа на пл. „ Стефан Стамболов “.

В София „ Стара хартия за нова книга “ ще се състои на 18 септември от 10.00 до 19.00 ч. на бул. „ Витоша “ 37 пред Книжен център „ Гринуич “. Традиционно софийското издание се организира под патронажа на кмета Йорданка Фандъкова и още веднъж е част от Календара на културните събития на Столична община за 2022 година

Десетото юбилейно издание на акцията е с нова визия, която показва удовлетворението от опазването на природата и четенето на книги на дребните екоентусиасти. Те са виновни към нашата планета и рециклират разделно в контейнерите на „ ЕКОПАК България “. Четящите деца са заобиколени от избавените от дървета и се любуват на новите познания от детските книжки.

Началото на идеята „ Стара хартия за нова книга “ бе сложено на 15 септември 2013 година Организаторите Книжен център „ Гринуич “ и „ ЕКОПАК България “ и сътрудниците на „ Стара хартия за нова книга “ се сплотиха към концепцията, че е значимо всяко дете още от ранна възраст да се научи да поставя грижи за природата, да събира разделно отпадъците и да има особено отношение към книгата и четенето.

За девет години в самодейността са се присъединили близо 55 828 деца. Малчуганите дружно със своите родители са предали за преработване 296,9 тона хартия и са получили 65 770 книжки. Така всички дружно сме избавили от изсичане 3860 дървета.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР