За всеки футболист е много важно да попадне на добър

...
За всеки футболист е много важно да попадне на добър
Коментари Харесай

Футболен агент или робовладелец? Жорди Кайседо да внимава много с Ернан Банято!

За всеки футболист е доста значимо да попадне на добър персонален сътрудник. Защото точно мениджърите на играчите са с съществена роля при прехвърлянията им и развиването на кариерите. За огромно страдание на звездата на ЦСКА Жорди Кайседо, той май не е попаднал на добър подобен.

Ернан Банято стана огромна медийна звезда в България в последните дни. Не стопира да се изрича за Кайседо и ЦСКА, а думите му неведнъж будят неразбиране. Като тези, че надали не " армейците " отказали 4-5 милиона евро за нападателя, само че той имал по-малка уговорка за откупуване и даден клуб прати ли я, не могат да го спрат. Чакайте малко, кой уважаващ себе си клуб ще заплати милиони евро повече, откакто може да вземе футболиста за по-малко пари? После пък загатна, че нямало публични предложения за голмайстора. Иди го разбери и му вярвай...

Банято се пробва да внуши, че от ЦСКА не работят професионално към Жорди и него. Чак управлението на клуба го било заплашвало с текстови известие по телефона. А дали не е противоположното? Казвал ли е сътрудникът на нападателя да не се връща в България, когато последният е бил на летището в Истанбул? Кайседо е втората най-хубава " златна кокошка " за Ернан след мексиканеца Хавиер Лопес. След отличния сезон на играча в ЦСКА, очевидно аржентинският импресарио е решил да изпълни банковата си сметка на момента. Независимо по какъв начин. На всички е ясно какъв морал имат някои футболни сътрудници. Особено по-малки такива. Готови на всичко, с цел да приберат огромните пари.
 Снимка 578805
Източник:

Превръща ли Банято Жорди Кайседо в негов плебей? Той работи най-вече с еквадорци. Има мнения на хора в обществените мрежи, че ги омайва още от деца. А по-късно прибира голям % от парите при сключване на професионални контракти. Пише се за процентно разделяне в границите на 90 на 10 %, което е скандално. Но младите еквадорци очевидно елементарно се лъжат, единствено и единствено да отидат в европейски тим.

Клиентската листа на Ернан Банято, оповестена в авторитетния уебсайт за прехвърляния transfermarkt.com не е изключително огромна. И там попадат доста млади играчи, главно от Еквадор. Като Едвин Валенсия на 19, Браян Родригес на 20 години, Мойсес Рамирес, Лаян Лур, Джеферсон Троя, Мигел Севилано на по 21 години, Ариел Гарсия, Виктор Паласио и Есталин Сегура на по 22.

Прави усещане, че от клиентите му единствено Кайседо е с по-дългосрочен контракт. Пак по информация на въпросния влиятелен уебсайт. С оглед и на това, че е звездата в листата му, стартира да излиза наяве за какво са тези номера от страна на Банято, ориентирани към ЦСКА. Но няма да минат. Не може да изнудваш най-успелия футболен клуб в България.

Самият Жорди желае да продължи при " алените ". И за негово положително ще е час по-скоро да смени сътрудника, който може би не слага футболистите над персоналните си ползи.
 Снимка 573140
Източник:

Банято не стопира да приказва и пред медии в Еквадор, където живо се вълнуват от ориста на национала Жорди Кайседо. Едно от последните му изявления е пред екипа на STUDIO FÚTBOL.

" Джорди Кайседо е съвършен. Тези хора (бел. ред. управлението на ЦСКА) желаят да създадат медиен скандал ".

Скандалите ги прави точно сътрудникът. С несъответстващи мнения, целящи да извиват ръцете на " армейците ". Нещо, което сигурно няма да се случи.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР