За времето от 7 до 21 април от служители на

...
За времето от 7 до 21 април от служители на
Коментари Харесай

Откриха много нарушения в автоморги

За времето от 7 до 21 април от чиновници на престъпна, икономическа, охранителна полиция и проверяващи служители на реда от ОДМВР-София бяха осъществени инспекции на активността на съществуващите автоморги и обособените места за разкомплектоване на МПС.

Съвместно с представители на Национална агенция за приходите, Регионална инспекция за опазване на околната среда и Инспекцията по труда са тествани заприходяването на авточастите и метода на продажбата им, воденето на инвентарни книги и отчетност, лицензионният режим на обектите, спазването на разпоредбите за пожаро-техническа сигурност, спазването на разпоредбите за запазване на околната среда при работа с химикали и нездравословни субстанции, съществуването и редовността на построени системи за видеонаблюдение. Проверки са осъществени и по повод установяването на инкриминирани МПС и елементи от тях, както и други движимости, предмет на незаконна активност.

В резултат на осъществените инспекции са формирани 7 акта, 6 констативни протокола и три наставления.

Три акта са формирани от данъчните чиновници при инспекцията на автоморга в Своге. Констатирани са: неиздаване на касови бележки; разлика в касовата наличност и липса на кочан с ръчни касови бележки.

Магазин за авточасти в Костинброд е запечатан според нормативната уредба на Национална агенция за приходите. Съставени са 4 акта: за неиздаване на касов бон; разлика в касата; липса на кочан с ръчни касови бележки; неизменен адрес на касовия уред.

Несъответствие в касовия уред е установено от данъчните чиновници в център за разкомплектоване на коли в Самоков.

Запечатана е противозаконна площадка за събиране и отнасяне на излезли от приложимост МПС в с. Продановци. От чиновници на Национална агенция за приходите са установени нарушавания по отношение на неиздаване на касов бон за осъществена покупка.

При инспекцията на автосервиз и автоморга в Ботевград са открити голям брой коли, огромна част от които отчасти разглобени, с изчезнали елементи. Не са предоставени документи, удостоверяващи регистрация на търговски обект и осъществяване на комерсиална активност. Три наставления с съответни периоди за осъществяване са формирани от чиновници на Регионална инспекция за опазване на околната среда.

В хода на интервенцията не са формирани преписки и досъдебни производства за осъществени закононарушения.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР