За времето на моето административно ръководство, аз и моите заместници,

...
За времето на моето административно ръководство, аз и моите заместници,
Коментари Харесай

Аз и заместниците ми не сме допускали влияние върху прокурори, посочва в мотивите за оставката си прокурор Зартова

За времето на моето административно управление, аз и моите заместници, не сме допускали нерегламентирано въздействие върху прокурори по отношение на тяхната работа или решаването на съответни каузи. Не е имало непозволено бавене на работа по каузи и преписки. Това се показва в молбата за освобождение от поста като началник на Софийска районна прокуратура, подадена от Невена Зартова. Тя беше изчетена по време на съвещание на Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет.

В нея се споделя още, че всички преписки в СРП против Мартин Божанов, като се изключи две преписки и една от 2021 година, са формирани и завършили преди началото на мандата на Невена Зартова като административен началник, и три от тях са прекъснати заради изтекла отминалост. 

Също по този начин Зартова отхвърля изказванията, че поводът за последната проверка в СРП са многочислени преписки формирани против Мартин Божанов, изземвани от добросъвестно работещия прокурор и превъзлагани на отдел " Специализиран ", който ги приключва. " Тези изказвания не дават отговор на истината, нито една от преписките против Мартин Божанов не е била преразпределяна на отдел " Специализиран ", показва тя.

Невена Зартова изяснява, че през последните месеци в СРП са били назначени три сложни инспекции, които са завършили с рекомендации към управителната работа като те са изпълнени в целокупност.

Считам, че сходна среда на непрекъснато административно напрежение прави невероятно естественото действие на Софийска районна прокуратура, добавя Зартова. Тя показва, че декларира желанието си да остане на служба прокурор в СРП.

По време на съвещанието на Прокурорска гилдия стана ясно, че оставката на Зартова, както и оставките на четирима нейни заместници - Борислав Георгиев, Иван Стефанов, Мима Куцкова-Дамянова и Тодор Куюмджиев, ще бъдат управлявани и вероятно гласувани по съответния ред и процедура.

В молбите си заместниците са показали, че изрично се разграничават от дейностите на административния началник – областен прокурор на Софийска районна прокуратура Невена Зартова и поддържат напъните на изпълняващия функционалностите „ основен прокурор “ Борислав Сарафов за реформиране на Прокуратурата на Република България.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР