За ускорено присъединяване на България към еврозоната призоваха работодатели и

...
За ускорено присъединяване на България към еврозоната призоваха работодатели и
Коментари Харесай

КНСБ: Увеличаването на цените при въвеждането на еврото няма да е шоково

За ускорено присъединение на България към еврозоната приканиха работодатели и синдикати. В общо мнение на Икономическия и обществен съвет изрично бе декларирано, че сега степента на доближаване на българската стопанска система със страните от еврозоната е на равнището на Латвия, когато е въвела еврото, предава БНР.

Увеличаването на цените при въвеждането на еврото няма да е шоково. Никакво разтърсване. Няма никакво терзание, че някакви скокове стигат до небесата. В същото време удостоверявам в действителност, че да, несъмнено кафето няма да коства 60 стотинки. Ще коства несъмнено едно евро, безапелационен е водачът на КНСБ Пламен Димитров:

Влизането в чакалнята за еврозоната и по-късно във валутния съюз ще форсира стопанската система и ще увеличи приходите, добави Димитър Бранков от Стопанската камара.

Простичък образец. Ако вашата ипотека сега е 3, 4, 5, % и с годишните разноски отива нагоре, то в държавите-членки на еврозоната ипотечните заеми са на равнища един и половина, най-много 2 %, сподели още той.

С влизането в еврозоната надзорът над българските банки ще бъде по-добър, считат още специалистите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР