За улеснение на трафика до 1 юли ще бъде пуснато

...
За улеснение на трафика до 1 юли ще бъде пуснато
Коментари Харесай

До 1 юли пускат движението по виадукт Разлив на магистрала Хемус

За облекчение на трафика до 1 юли ще бъде пуснато придвижването по виадукта "Разлив " на 51-и км на автомагистрала "Хемус ", оповестиха от Министерството на районното развиване и благоустройство.

В момента в ремонт са връхната структура и долното строене на дясното платно. Предстои полагането на хидроизолация и асфалт. След 1 юли остават довършителни работи от долната страна на оборудването, които ще приключат в края на годината. Те обаче няма да затрудняват трафика.

За възобновяване на положението на виадукта, който вследствие на дългогодишната си употреба е мощно амортизиран, държавната компания "Автомагистрали " ЕАД построява нови стоманобетонови плочи и тротоари, инсталира дилатационни фуги, чугунени отводнители и колекторна система. Лявото платно на оборудването беше ремонтирано през 2017 година

В началото на юли би трябвало да завърши работата по пътното платно и ще бъде пуснато придвижването по още един от виадуктите на Автомагистрала "Хемус " - при км 37+920.

Движението по други два виадукта на Автомагистрала "Хемус " - "Потоп " и "Коренишки дол ", ще бъде възобновено до края на ноември 2019 година

Текущият ремонт на виадукт "Потоп " е поради цялостното му неприятно положение. Строителните работи включват унищожаване на съществуващата настилка и пластовете под нея до горния борд на стоманобетонната плоча.

Изграждат се нов изравнителен бетон и нови тротоарни блокове, ще има и нова хидроизолация.

Спешният ремонт на виадукт "Коренишки дол " включва строителни работи по двете платна, носещите стълбове и основите.

Ремонтираните виадукти ще дават отговор на най-високите европейски критериите за резистентност при земетресение.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР