За трети път това лято активисти за климата се в

...
За трети път това лято активисти за климата се в
Коментари Харесай

Екоактивисти се залепиха за статуята на Лакоон във Ватикана

За трети път това лято деятели за климата се в Италия в символ на митинг.

Този път те се насочиха към емблематичната статуя на Лаокоон във, като залепиха ръцете си за основата на статуята и разпънаха афиш с надпис " Без газ, без въглища ".

Малко по-късно стачкуващите от групата " Последно потомство " (Ultima Generazione) бяха арестувани от ватиканската полиция и отведени в близкото районно ръководство.

Как екоактивист размаза торта върху " Мона Лиза " в Лувъра си припомнете.

В протестна акция на 30 юли екоактивисти от същата групата се залепиха за фундамент в " Музея на ХХ век " в Милано, върху който е сложена скулптурата " Уникални форми на непрекъснатост в пространството " (1913 г.) от именития художник футурист Умберто Бочони.

През юни пък двама протестиращи младежи от " Последно потомство " се залепиха за шедьовъра " Пролет " на Сандро Ботичели (около 1480 г.) в във Флоренция. Тогава представител на еко групировката разгласи, че занапред ще има и други сходни протестни дейности.

 Двамата екоактивисти, които се самозалепиха на картината на Ботичели
© Скрийншот, Инстаграм

Двамата екоактивисти, които се самозалепиха на картината на Ботичели " Пролет " в изложба " Уфици " във Флоренция през юни.

Тогава деятелите обясниха и за какво се насочват точно към музеи и творби на изкуството: " Италия е интернационално приета за люлка на художественото и музейно завещание. " Последно потомство " се обръща към света на изкуството, отправяйки откровен апел нашите претенции да бъдат доведени до вниманието на държавното управление от всички съответни сътрудници и организации. Екологичната рецесия също ще има трагично влияние върху опазването на културното завещание. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР