За трета поредна година децата от клуб СОП, спорт и

...
За трета поредна година децата от клуб СОП, спорт и
Коментари Харесай

"Без гора и вода няма да ни има и нас": Зеленко тренира с деца със специални потребности

За трета поредна година децата от клуб " СОП, спорт и самбо за развиване " ще се включат в самодейността на bTV " Да почистим България " на 16 септември. С тях тренира и обичаният амулет на децата Зеленко.

С усмивки и обятия той се включи в тренировката на децата със специфични просветителни потребности. И тази година те ще чакат да го видят още веднъж по време на огромното почистване през септември. Децата от клуб " Соп, спорт и самбо ", които към този момент са се включвали с треньора и родителите си в акцията " Да почистим България " описват, че обичат да виждат природата чиста и по тази причина отстраняват боклуците, които виждат.

Всички доброволци могат да маркират акции на картата на самодейността

За родителите включването на децата в акцията има възпитателна цел и в това време ги прави щастливи.

“Да научим децата си на отговорност и на дълг, да бъдат виновни към природата, да имат своето занятие и самите те да се усещат потребни, когато създадат нещо положително, когато са част от колектива, когато видят, че дружно с другите хора те се включват в това разчистване на България, това им носи задоволство и те са горди от себе си “, разяснява Цвети Илиева.

„ Те оказват помощ - едни държат чувалите, други ръкавици с отпадък, забавно им е. Радват се най-вече на спортните игри. След почистването предходната година участваха на футболен мач “, разяснява Христина Бабалова, ръководител на сдружението.

„ В нашия клуб едно от главните правила и условия е да бъдем чисти душевно, да бъдем приятни външно и да може човек, който излезе отсам и мине през природата да се усеща благополучен. Няма ли гора, няма ли вода, няма ли небе, няма да има и нас “, разяснява треньорът Емил Нешев.

Тази година „ Да почистим България дружно “ стартира в Брюксел

А на финала децата подариха на Зеления амулет Зеленко орден и приключиха тренировката както нормално – с химна на България.

Емблематичната акция на bTV Media Group - „ Да почистим България дружно “, тази година ще се организира на 16 септември. bTV дружно със своята партньорска мрежа ще обединят старания още веднъж в името и на идеята за запазване на природата.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР