За трета поредна година българската стартъп екосистема ще има възможност

...
За трета поредна година българската стартъп екосистема ще има възможност
Коментари Харесай

Номинациите за най-добри стартъпи в България и региона за 2018 г. са отворени

За трета поредна година българската стартъп екосистема ще има опция да се съревновава с най-успешните започващи компании в района на Централна и Източна Европа. Събитието Central European Startup Awards (CESA) цели да свърже бизнеса и концепциите на бизнесмените в Австрия, Полша, Чехия, Словакия, Сърбия, Словения, Хърватия, Румъния, Унгария и България. В страната самодейността се провежда от Асоциацията на българските водачи и бизнесмени (ABLE).

През ноември предходната година, София беше хазаин на районния край, който събра националните успехите от общо 10 страни, дружно със международно известни стартъп гурута и основни фигури в нововъведенията, а пред аудитория от над 300 посетители, три български стартъп първенци сграбчиха статуетките в категориите: Най-добро споделено пространство (Puzl CowOrKing), Инвеститор на годината (LAUNCHub) и най-хубава започваща компания в областта на Интернет на нещата (Bee Smart Technologies).

Надпреварата

Състезанието се организира в два кръга като стартира с приемане на кандидатурите на национално равнище. Заинтересованите да поддържат българските стартъпи с максимален капацитет в една или повече от 14-те категории, могат да предлагат избраниците си до 15-ти юни (включително) на http://centraleuropeanstartupawards.com/nominate-here. Освен да изберат стартъп на годината, искащите могат да посочат и най-хубавото споделено работно пространство в страната, най-хубавия акселератор/ развъдник, компанията с най-голямо обществено влияние и други.

На идващия стадий жури от съумели български бизнесмени и видни представители на стартъп общността ще реши кои са най-хубавите във всяка от категориите. След това публиката още веднъж ще бъде подканена да вземе интензивно присъединяване като гласоподава онлайн за желания стартъп в интервала сред 6 юли и 6 август.

Последният стадий преди интернационалната конкуренция е националният край – CESA Bulgaria, който ще се организира през септември в София. Освен че ще награди фирмите и хората, събрали най-вече гласове от жури и аудитория, събитието ще изстреля същите към районния край, където ще премерят сили с представителите на още девет страни. През 2017та, спечелили на CESAwards Regional Grand Finale бяха три български компании: Puzl CowOrKing (в категория “Най-добро споделено пространство”), Launchub (за “Инвеститор на годината”), а за „ Най-добра започваща компания в областта на IoT “ бяха отличени Bee Smart Technologies.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР