За това че има избори в Турция няма как да

...
За това че има избори в Турция няма как да
Коментари Харесай

Всички се чувстват победители преди изборите в Турция

За това че има избори в Турция няма по какъв начин да не разберете още от границата, където има пунктове за гласоподаване.

Една дама обаче се е подвела и е гласувала на две летища, пуснала си е и селфи от двете. Сега е задържана и разследвана за връзки с организацията на опозиционния свещеник Фетхуллах Гюлен.

България този път има собствен претендент на изборите. Двойният жител Юксел Йозкан, водач на българските изселници, професор ортопед.

Доктор Йозкан е на второ място на опозиционната кемалистката партия и има цялостни шансове да бъде определен.

Българска връзка има и в участващата за първи път в изборите по този начин наречена Добра партия.
Фабрикантът преселник от село Чорбаджийско Саами Билге кандидатства за народен представител и е на второ място в листата.

Кандидатката на Добрата партия за президент Мерал Акшенер също има мощни шансове.

„ Имаме огромни спънки по време на акцията. Всички други партии употребяват помощи от страната, ние сами събираме пари, водим доста хубава акция, постанова ни се огромно ембарго от медиите, не отразяват нито програмата ни, нито кампанията”, жалва се Бигле.

Добрата партия е центристка и си слага за цел понижаване на данъчните тежести, да вземем за пример до 50 хиляди евро да не се таксуват въобще. Не мислят за обединения.

Според Бигле Ердоган дори при победа няма да посмее да разпусне Народното събрание.

В щаба на републиканците е оживено. Техният претендент за президент Мухарем Индже има най-големи шансове да победи Ердоган. Организацията е лява и има два милиона и половина проведени членове. Целта им е да трансфорат Турция в страна на произвеждане а освен на ползване.

Привържениците на Ердоган са уверени че той ще завоюва на първи тур. Изтъкват преимуществата за гласоподавателите и обществените придобивки, получени преди изборите. „ Точно преди Байряма даде на пенсионерите даде по 1000 лири; и заплатите ще усилят, и пенсиите ще усилят с по 70 евро”, изброява някогашният общински консултант Мюмюн Шентюрк.

На този стадий 48 часа преди изборите всички са със самочувствието че са спечелили.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР