За тези, които имат непоносимост към лактоза, яденето на съставки

...
За тези, които имат непоносимост към лактоза, яденето на съставки
Коментари Харесай

Сирена, които можете да ядете, дори ако имате непоносимост към лактоза

За тези, които имат нетърпимост към лактоза, яденето на съставки с високи равнища на лактоза може да аргументи някои доста неприятни храносмилателни проблеми, от отичане на корема и газове до конвулсии и сериозна болежка в стомаха.

За благополучие не всички сирена са неразрешени при диета с ниско наличие на лактоза. Всъщност има няколко типа сирена, на които сензитивните към лактоза към момента могат да се любуват, в умерени количества обаче.

Като общо предписание имайте това поради: колкото по-прясно е сиренето, толкоз повече лактоза съдържа. Така че тези с изключително сензитивен корем би трябвало да заобикалят по-кремообразните сирена като рикота или извара. Захарта е главният съставен елемент на лактозата, който я прави сложна за мелене, което значи, че отлежалите, твърди сирена, които имат по-ниско наличие на захар, са по-лесни за преправяне от стомаха.

Има девет сирена, които съдържат по-малко от 5 грама захар на порция, с към 2 до 3 % лактоза. За информация, пълномасленото мляко има към 4,8 % лактоза, което го прави доста неуместно за хората с лактозна нетърпимост.

Сирене " Мюнстер "

Мюнстер има 0-1,1% диапазон на лактоза. Полумекото сирене от Съединените щати е меко, леко ядково и нормално се прави с краве мляко. Можете да го хапвате в сандвич или на кубчета като част от плато със сирена.

Камамбер

Това известно френско сирене има диапазон от 0-1,8% лактоза. Камамберът е прочут със своята мека, кремообразна текстура и млечен, тревист усет. Бялата кора на сиренето е годна за консумация, което го прави известен избор за дъски с мезета.

Бри
 2383376
Въпреки че Бри е доста сходно на Камамбер, то има малко по-висок диапазон на лактоза от 0-2%. Мекото сирене от краве мляко с кремообразен усет има доста приложения, в това число в сладкиши, съчетано с резенчета ябълка, както и несъмнено в плата с мезета.

Чедър

Сиренето с британски генезис може да се похвали с диапазон от 0-2,1% лактоза. Чедър е ядково, ронливо сирене, което се поставя в макарони със сирене, участва в разнообразни сосове и всевъзможни ястия.

Проволоне

Можете да слагате масленото сирене Проволоне в сандвичи, гювечи и върху домашна пица. С диапазон от 0-2,1% лактоза, то е уместно за хора с нетърпимост към лактоза.

Гауда

Това сирене, което постоянно се продава пушено, има диапазон от 0-2,2% лактоза. Гаудата, която може да бъде леко сладка, е чудесна като част от плата със сирена, разнообразни сандвичи и ястия.

Синьо сирене

Синьото сирене има диапазон от 0-2,5% лактоза. Натрошено, острото, солено сирене може да се поставя в салати, сосове и разнообразни ястия.

Пармезан

Любителите на пастата, радвайте се! Пармезанът има диапазон от 0-3,2% лактоза. Популярното сирене придава пикантност на купа със спагети, а също по този начин е ужасно за пица, добавено в бъркани яйца или поръсено върху разнообразни типове месо.

Швейцарско сирене

Швейцарското сирене може да се похвали с диапазон от 0-3,4% лактоза. Жълтото, приблизително твърдо сирене произлиза от Швейцария и може да се хапва по най-различни способи.

Разбира се, някои хора с нетърпимост към лактоза просто не могат да понасят никакви млечни артикули. Добре е да бъдете деликатни, а и имайте поради, че има и други други възможности.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР