За своето решение магистратите вземат под внимание, освен представените доказателства

...
За своето решение магистратите вземат под внимание, освен представените доказателства
Коментари Харесай

Съдът отхвърли жалбата на кмета на варненския район Приморски

За своето решение магистратите вземат под внимание, с изключение на показаните доказателства по делото, изработен разбор на относимата нормативна уредба, тълкувания, дадени от разнообразни сформира на Върховен административен съд и Върховен касационен съд, както и решения на Конституционния съд.

Решението предстои на оборване в 7-дневен период пред Върховния административен съд.

Николай Желязков беше остранен от поста на областен кмет след инспекция на ОИК в Търговския указател, която сподели, че той е вписан като ликвидатор на комерсиално сдружение - т.е. открита е несъответственост с поста му.

В правосъдната тъжба Желев изтъкваше като аргумент, че е бил нает като ликвидатор по контракт за правна отбрана и подпомагане в качеството му на юрист. Дейността му на ликвидатор в " Контекст плюс " ЕООД е била неразделна част от работата му като юрист, а не независима изолирана активност или активност по занимание. Била му е предоставена по контракт за правна помощ, според Закона за адвокатурата и точно заради качеството му на юрист е прекъсната, посредством подадено от жалбоподателя заявление на 12 декември 2023 година до ВАК и следващо решение на ВАК, считано от 13.11.2023 година Желев прави извод, че след прекратяването й и след преустановяване на контракта му за правна отбрана и подпомагане, по който е назначен, няма по какъв начин да продължи да работи и като ликвидатор, защото ликвидаторската му активност е била част от активността му на юрист. Той твърди, че въпреки да не е било наложително, е уведомил съответно, както ръководителя на Оценка за съвместимост - Варна, по този начин и ОИК - Варна, за осъщественото от него преустановяване на несъвместимости. Според него, съображение за настояването за прекъсване на предварителното осъществяване на процесното решение е от категорията на мъчно поправима щета, заради заплахата от затормозяване активността на администрацията за интервала на делото и тъй като му се нарушава правото на труд.

" Недостатъчно е да се обоснове извод, че за жалбоподателя ще настъпи мъчно поправима щета или забележителна такава ", реши обаче съдът.

 

 

 

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР