За снежнобяла усмивка много от нас са готови да мият

...
За снежнобяла усмивка много от нас са готови да мият
Коментари Харесай

Тези храни и напитки развалят снежнобялата усмивка

За снежнобяла усмивка доста от нас са подготвени да мият зъбите си неведнъж с избелваща паста, да дъвчат дъвка след всяко хранене или даже механично да ги избелват.

Според стоматолозите зъбите би трябвало освен да се почистват и избелват, само че е хубаво да се лимитират някои питиета и храни. На първо място са мощното кафе и чаят.

Тези питиета съдържат пигменти, оцветяващи зъбния гланц в жълто, тъй че след консумация изплакнете устната празнина. Не е желателно да пиете мощно кафе повече от един път дневно и чай повече от два пъти.

Червените сочни плодове са доста потребни за организма, само че съдържат доста пигменти, които съвсем незабавно трансформират бялата усмивка в не толкоз привлекателна. Това се отнася най-много за плодове като боровинки, къпини, малини.

Червеното вино също има мощен оцветяващ резултат. За да запазите снежнобялата си усмивка, по-добре е да пиете бяло вино или розе.

Цвеклото е известен кореноплоден зарзават, който се прибавя към борш и салати в обилни количества, само че цвеклото мощно оцветява кожата, облеклата и несъмнено - зъбите.

 горски плодове

И като се има поради, че повърхността на кожата мъчно да се измива и съвсем е невероятно да се в профил от облеклата, то зъбите и страдат доста от този артикул, изключително в случай че преди малко сте минали през стоматологични операции.

Доматен сок, сос и кетчуп се подготвят от домати, които освен оцветяват емайла на зъбите, само че и ги унищожават, защото съдържат киселини. Желателно е да се пие доматен сок колкото се може по-малко и в дребни количества.

Не забавяйте и за вредата от тютюнопушенето!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР