За случая държавната агенция е уведомена от българското посолство в

...
За случая държавната агенция е уведомена от българското посолство в
Коментари Харесай

Кипър ни върна 10-годишно българче, останало без закрила frognews.bg

За случая държавната организация е известена от българското посолство в Никозия, където е получена информация от локалните обществени служби, че десетгодишно българче се нуждае от протекция, която те не са в положение да обезпечат. Майката на детето изтърпява в Кипър наказване „ отнемане от независимост “ за осъществено закононарушение. Бащата е незнаен, прецизират от ДАЗД.

 

Държавната организация за протекция на детето дружно с способените институции в двете страни провежда идването и посрещането му на летище София. Детето ще бъде настанено в семейство при близки и родственици.

 

„ Гарантирането на безвредна и сигурна среда за развиване на всяко българско дете, без значение къде се намира то, е водещо за екипа на Държавната организация за протекция на детето, който ще постави всички старания то да се усеща предпазено “, разяснява доктор Теодора Иванова, ръководител на ДАЗД.

 

Преди към месец Държавната организация за протекция на детето организира и координира връщането на две белгийски деца в страната им. Двете малолетни девойки бяха оповестени от белгийските управляващи за търсене. При инспекция на граничния контролно-пропускателен пункт „ Калотина “ органите на Министерство на вътрешните работи откриват самоличността на търсените деца. Те са пътували с татко си, за който белгийските управляващи са издали заповед за задържане за закононарушения против личността. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР