За силата на самолечението, споделено от италианския специалист по хиропрактика

...
За силата на самолечението, споделено от италианския специалист по хиропрактика
Коментари Харесай

Физическата активност, сънят и прегръдките спомагат за самолечението ♥ Д-р Фабрицио МАНЧИНИ

За силата на самолечението, споделено от италианския експерт по хиропрактика доктор Манчини, президент на университета „ Паркър “ в Далас, Тексас. 

(The walk falling leaves, by Vincent van Gogh)

Грижата за себе си е сърцевината на излекуването

Здравословните проблеми, заболяванията и болките не са непознати за множеството хора, само че мнозина избират да не са чували за тях. А още повече са искащите да стартират нов живот, благословени със способността да не страдат от заболявания, да имат повече сила и да се радват на изцяло по-добро положение.

Възможно ли е обаче? Не е ли прекомерно късно, даже да се пробва? Да, допустимо е... и не е прекомерно късно. Но не си правете труда да търсите отговорите в бързо изменящата се и неприятна среда за „ грижи за болните “. Те не са там. Отговорите са във вашето тяло. Точно по този начин. Тялото ви е основано със способността да се самолекува – забележителна система за корекции и възобновяване, която работи непрестанно ден след ден, – подобряването на способността му да се лекува единствено е под ваш надзор.

Ала множеството хора не осъзнават изцяло, че тялото има такава невероятна дарба да се самолекува, основно тъй като стандартната медицина не прави съвсем нищо, с цел да подкрепя този капацитет, а вместо това твърди, че здравето идва извън във вътрешността, а не от вътрешната страна на открито. 

Всеки от нас е друг в доста връзки – физически, прочувствено и духовно – и когато става въпрос за грижите за здравето, има неповторими потребности. В идеалния случай лекуването би трябвало да се основава върху нашите самостоятелни особености, само че здравната просвета избира да третира заболяванията със общоприети способи на лекуване, вместо да лекува целия човек.

В наша втора природа се е трансформирал навикът да тичаме при лекаря след появяването на признаците и да вземаме рецепта за лекарство, което може да подейства, само че може и да не подейства. Искаме да бъде третиран признакът и даже не осъзнаваме, че в действителност би трябвало да се в профил повода, която лежи в основата му. Често, в случай че не и напълно, прехвърляме по-голямата част от решенията на лекаря. Всичко това поражда взаимозависимост и омаловажава персоналната ни отговорност към постигането и поддържането на положително здраве.

Зависимостта не е най-хубавият път към здравето и самолечението. От нас като човеци зависи да поддържаме и пазим здравето си. Статистиката потвърждава тезата ми: здравната система въздейства единствено на към 10% от резултатите за здравето ни; останалите 90% се дефинират от метода на живот и избора, който вършим, по какъв начин и къде живеем. Професионалистите в здравната сфера имат дребен надзор над тези неща, само че не и ние! И моята задача е да оказвам помощ на хората по целия свят да осъзнаят, че здравето и излекуването им са тяхна отговорност.

За благополучие, доста хора се интересуват дали има по-добър метод да запазят здравето си. Дали има по-добър метод да оздравеят? Дали няма нещо още по-добро? Отговорите са „ да “, „ да “ и „ да “. Докато четете идващите глави, ще осъзнаете, че вашето здраве идва от вътрешната страна, а не извън. Приемете ли един път тази идея, ще пожелаете да превърнете самолечението в настоящ принцип в живота си.

Съществуват доста простички неща в метода на живот, които оказват помощ на тялото да се лекува самo. Ето няколко образеца:

– Физическата интензивност води до самолечение. Представете си, че през прекрасен ден седите в затворено помещение и гледате телевизия. Същевременно се чувствате изтощени, даже депресирани. Затова станете, изключете тв приемника и излезте да се разтъпчете. В началото вероятно ще ви е мъчно, само че колкото повече ходите, толкоз по-добре и изпълнени с повече сила ще се почувствате. В мозъка ви ще стартират да циркулират субстанции, които усъвършенстват настроението. Сърцето ви ще укрепне. Метаболизмът ви ще се форсира. И тези резултати ще продължат най-малко 48 часа по-късно. Всъщност сте почнали да се самолекувате!

– Сънят е самолечение. Добрият нощен сън оказва помощ на тялото да се възвърне. Сутринта ще се разсъните освежени.

– Здравословното телесно тегло способства за самолечението. Ако сте с наднормено тегло, смяната на питателните привички и освобождението от непотребните килограми неотложно ще подобрят здравето ви. Възможно е да намалите (или към този момент въобще да нямате потребност от) медикаментите си за кръвно налягане или диабет. Ставите ви може да се излекуват, а сърдечните функционалности ще се подобрят – всичко това просто като измененията храненето и физическата си интензивност!

– Прегръдките спомагат за самолечението. Всеки, който ме познава, знае какъв брой имам вяра в прегръдките. Случвало ли ви се е някой да възкликне: „ Хей, имаш ли потребност от прегръдка? “ И след това да ви прегърне и вие да се почувствате по-добре? В прегръдката се крие същинска мощност. Науката е удостоверила, че простоват акт като протягането на ръцете и прегръщането на различен човек забавя пулса, понижава кръвното налягане и даже форсира възобновяване от всяка болест.

Всичко това се крие в елементарната прегръдка!

Надявам се тези образци да ви оказват помощ да се убедите, че имаме властта да улесним или да затрудним самолечението си чрез нашите дейности. А какво ще кажете за чудесата? 

Да, те могат да се случват и се случват. Но по принцип, когато една болест бъде излекувана, целителят е тялото и това е същинското знамение.

Из: „ Силата на самоизцелението “, Д-р Фабрицио Манчини, изд. „ Сиела “, 2014 година
Картина: The walk falling leaves, by Vincent van Gogh; chinaoilpaintinggallery

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР