За сигнали за нелоялни търговски практики при професионалните домоуправители, сигнализира

...
За сигнали за нелоялни търговски практики при професионалните домоуправители, сигнализира
Коментари Харесай

Трайчо Трайков: Има нелоялни търговски практики при професионалните домоуправители

За сигнали за нелоялни търговски практики при професионалните домоуправители, алармира кметът на регион „ Средец “ Трайчо Трайков. След диалог със експерти от администрацията на региона, към този момент са набелязани способи, по които може да се помогне на жителите в сходни случаи, сподели в ефира на Радио София Трайков.

„ Те са свързани с пълномощията на общинската администрация да постанова наказания или да взе участие в свикването и провеждането на събрания на етажните собствености. Понякога хората не знаят изцяло правата, които имат. Отделно, в случай че казусът в действителност е огромен и се получат задоволително документални сведения за такива случаи, аз мисля, че е редно да се сезират държавни органи, които контролират тематиката “, сподели кметът на регион „ Средец “.

Първото, което може да се направи, съгласно ЗУЕС е в съответни случаи да се постановат наказания на тези компании.

По думите на Трайков, компаниите за професионални домоуправители, подписват контракти с етажната благосъстоятелност предлагайки цени, които не са по-високи от тези които самите поданици събират.

„ След това има проблеми, които са свързани с това, че компаниите или не могат или не желаят да правят друга активност с изключение на събиране на месечните вноски. Появяват се такси за услуги, като да вземем за пример да ти „ вдигнат “ бушона, а в това време не дават ключ на никого от блока, с цел да може да си го вдигне самичък “, сподели Трайков.

По думите му, проблем се оказва и прекратяването на контракт с тези компании.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР