За шестте месеца, откакто са на власт, управляващите се състезават

...
За шестте месеца, откакто са на власт, управляващите се състезават
Коментари Харесай

И паметникът на Съветската армия на жертвения олтар на евроатлантизма

За шестте месеца, откогато са на власт, ръководещите се състезават сами със себе си в сътворяването на следващата идиотия. Тази експоненциално растяща наклонност надали учудва непредубедения наблюдаващ, само че този път публичният резонанс е неведнъж интензивен, защото задачата, на която посегнаха, ги надвишава на порядък (от математическа гледна точка) във всяко отношение – по измеримост, по значителност, по всенародна памет. Защото Паметника на Съветската войска (забележете, че думата има същия корен като памет!) го знаят три генерации, а сегашните ни управници ще ги помнят до … идващите избори, най-вече – до по̀ идващите.

След внезапно почналото разсичане на Паметника, засякох по една от малките екрани спор сред бранител и съперник на премахването му. Защитникът беше академични учител (името му е нищожно на фона на публичния спор, отприщен още веднъж като духа от запечатаната бутилка). Та този професор назова Паметника „ ”. Нека да проучваме тези три основни думи, „ трите кита ”, на които се крепи аргументацията на мислещите като него апологети на антикомунизма и русофобията. Първо,

какво му е срамното на Паметника?

Не е ли по-срамно съществуването на неговия противовес – паметника на американските летци, бомбардирали София през Втората международна война? Тези, които в състава на британско-американските въздушни армии, в хода на бомбардировъчната война на Балканския полуостров, убиват 4208 души (за всички атакувани обекти на полуострова), а единствено в София са разрушили 12657 здания (справка – българската Уикипедия). А за неговото вероятно унищожаване няма ли да има социална полемика?

И за какво Паметникът да е „ знак на комунизма ”?

Паметникът е знак на армията победителка във Втората международна война, в която и нашата страна е участник. Точка. Всичко останало – от рода на псведо-аргументите по какъв начин картечният револвер „ Шпагин ” на руския боец от скулптурата заплашвал мирните софийски поданици – са обикновени политически спекулации с пропагандни цели. В случая, обслужващи евро-атлантиците. Преди време, един манипулатор съобщи в ефира на Националното радио по какъв начин паметникът на Съветската войска бил „ агитационен инструмент на Кремъл ” и заради това следва да се унищожи, а този на американските летци е „ войнишки монумент ”, който имал право да стои според някаква интернационална спогодба. Демагогия от най-евтина проба!

И най-после (но не по значимост, а съгласно синтактичната структура),

какво се схваща под комунизъм?

От три десетилетия върви замяна на базови категории, хрумвания и обстоятелства. Един подобен термин е „ комунизмът ”, въведен изначално от Карл Маркс и Фридрих Енгелс в техния “Манифест на комунистическата партия ” през 1848 година. Според тяхното определение, комунизмът е предстоящ, в който няма да има финансови (парични) взаимоотношения, а разпределението на материалните богатства ще става по правилото: „ от всекиго – съгласно качествата, всекиму – съгласно потребностите ”. Някой може ли да ми отговори

къде и по кое време е било построено такова общество?

В България? В Съветска Русия? Някъде по света? Отговорът е: в никакъв случай на никое място.Тогава какъв „ комунизъм ” бълнуват омръзналите към този момент на нацията антикомунисти? И за какви негови жертви приказват, при изискване, че подобен строй не е съществувал!?

Друг претекст в речта на гореспоменатия професор беше, че разрушаването на Паметника е станало, с цел да се съблюдава обещанието към гласоподавателите на софийските

общински съветници, определени с мнозинство гласове ”.

Къде го видя това мнозинство? общинските съветници на ПП-ДБ бяха определени на последните локални избори с 34% гласове. Отчитайки, че изборната интензивност за град София беше 36%, това прави 12% (0,36х0,34) от имащите право на глас, които са избрали съветниците на ПП-ДБ и, вероятно, са поискали демонтажа на Паметника. Ако 12% са „ мнозинство гласове ”, то аз ще се откажа от всичките си награди и оценки по математика, които в миналото съм получавал.

А Областната администрация, стояща зад решението за премахването на Паметника, отхвърли да съобщи същинските претекстове за това, а се скри зад една

градивна експертиза, че паметникът бил „ рисков ”

, заради открити пукнатини в структурата. Както е споделил американският банкер и масон Дж.П. Морган: „ ”! В случая – тъкмо в десятката.

Преди години имаше публикувано видео по масмедиите по какъв начин

талибаните в Афганистан обстрелват скален барелеф на Буда с оръдие.

След няколко следващи изстрела, които не улучиха барелефа, най-сетне имаше попадение и забележима диря от опустошение на облика на омразното за разрушителите провидение, а на фона на разсейващия се пушек се чу гласът на „ онбашията ”, издаващ командите: „ Машалла! ”. Това ще го помня постоянно, а към този момент мога да го асоциирам и с актуалните ни управници.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР