За шеста поредна година ВМРО Враца организира благотворителен Коледен турнир

...
За шеста поредна година ВМРО Враца организира благотворителен Коледен турнир
Коментари Харесай

За шеста поредна година ВМРО Враца организира благотворителен Коледен турнир по волейбол

За шеста поредна година Вътрешна македонска революционна организация Враца провежда благотворителен Коледен шампионат по волейбол. През годините със събраните средства беше оказана помощ на дребните тризначки Патрисия, Мария и Катя, на децата от ДДЛРГ „ Асен Златаров “, на дребния Велислав, на Краси Червеняшки, чиято диагноза е ДЦП, само че има огромни шансове да се научи да върви независимо, на Галена и Петър - деца в неравностойно състояние. Тази година, идеята беше ориентирана към набиране на средствата за фамилиите на 10 деца от Враца, които да имат опция, както всички българи, да почувстват незабравимия дух на коледните празници.
Турнирът се организира в залата на ПМГ-Враца. В конкуренцията се включиха 6 състава, разграничени в 2 групи по 3 тима. Груповата фаза се организира на 17-ти декември, а финалната фаза на 23-ти декември. В мачът за трето място, „ Ботев “ /Вр/ /мл. в./ победи групировката на Вътрешна македонска революционна организация. Финалът опълчи тимовете на „ Спартак “ и ПМГ. След оспорвана борба, успеха сграбчи тимът на „ Спартак “, който се наложи с 3:1 гейма. За най добър играч в шампионата беше разгласен Владислав Карталов от „ Спартак “. Всички участници и спечелилите в самостоятелните ранглисти получиха грамоти, а на тимовете от призовата тройка бяха връчени красиви купи. Наградите връчиха евродепутатът Ангел Джамбазки, националният представител Красимир Богданов, общинските съветници Марин Цветков и Красимир Ангелов, Галя Георгиева – ръководител на женската организация на Вътрешна македонска революционна организация, Момчил Янков и Мартин Иванов от младежката организация на Вътрешна македонска революционна организация, журналистът Цветомир Цветков.
И тази година, женската организация на ВМРО-Враца провежда по време на шампионата коледен базар на домашно приготвени сладки. Със събраните средства бяха зарадвани 10-те фамилии и техните деца. Турнирът се провежда със съдействието на Регионален център за поддръжка на процеса на приобщаващото обучение /Ресурсен център/ - Враца.
"Сигурен съм, че няма да съумея да благодаря на всички, които помагаха за организирането, само че в действителност направихме един прелестен шампионат и едни прелестни празници на всички деца! Бъдете живи и здрави! Весели празници ", сподели един от уредниците - Марин Иванов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР