За шеста поредна година Фондация Тук-там ще отпусне стипендии за

...
За шеста поредна година Фондация Тук-там ще отпусне стипендии за
Коментари Харесай

Фондация „Тук-там“ отпуска стипнедии за обучение на българи в чужбина



За шеста поредна година Фондация " Тук-там " ще отпусне стипендии за българи, които учат в чужбина от своя фонд " Иди, учи и се върни ". Одобрените претенденти ще получат 10 хиляди лв.. Средствата за стипендиите се събират от донори.

" Тази година наградния фонд е в размер на 45 хиляди лв., с което за тези последни 6 издания общата сума, която сме вложили, възлиза на 210 хиляди лв., тъй че не е голяма, само че се повишава всяка година . Ние започнахме от първата година единствено с 10 хиляди лв. на година и към този момент сме на 45, имам вяра, че до година-две ще таргетираме от порядъка на 80 до 100 хиляди лв. на година ", сподели за БНР Христо Бояджиев, създател на фондация " Тук-там ".

Целта е да се усилят средствата във Фонда и да бъдат подпомагани повече студенти. Очакването е приключилите в чужбина да се върнат да работят в България.

" Ние имаме два типа стипендии, едните са по-специализирани, съответни за дадената сфера, това са тези, които получаваме от нашите партньорски компании. Тази година имаме две профилирани - едната е за стабилно развиване, зелен мениджмънт, климатични промени, обществено предприемачество, зелени финанси, другата е за технологии и компютърни науки ", добави в предаването " Нещо повече " Бояджиев.

Фондацията отпуска още две стипендии, за които няма ограничаване за специалностите.

" Няма значение какъв е профилът на индивида. Ние през годините сме имали ужасно разнородни кандидатури и стипендианти, в това число в арт средите, в право, невронаука ", акцентира той.

До 4 юни се одобряват документи във Фондация „ Тук-там “. Жури прави оценка претендентите на три стадия.

Цялото изявление можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР