За сезон 2026 във Формула 1 са регистрирани 6 производители

...
За сезон 2026 във Формула 1 са регистрирани 6 производители
Коментари Харесай

Хонда предлага мотори на Астън Мартин във Формула 1?

За сезон 2026 във Формула 1 са регистрирани 6 производители на задвижващи системи, а тимовете към този момент са единствено 10. Това може да направи завръщането на японският колос Хонда във Формула 1 доста мъчно. Но съгласно последните клюки, японците са се насочили към Астън Мартин с предложение за извънредно партньорство.

Мерцедес, Ферари, Рено, Ауди и Ред Бул Пауъртрейнс ще доставят мотори на заводските си тимове, като занапред се знае, че сътрудник на Ред Бул ще е и вторият отбор на компанията – Алфа Таури.

Вариантите не са доста, а като се регистрира и историята в последните години, то сметките стават още по-трудни – да вземем за пример, надали някой в Макларън ще е подготвен на ново премеждие с Хонда, по-късно, което отборът претърпя сред 2015 и 2017 година. А новият началник на Уилямс Джеймс Ваулс към този момент съобщи, че сега не преглежда Хонда като вид за доставка на задвижващи системи от 2026 година нататък.
 Шеф в Хонда: Трябва да участваме във Формула 1 Шеф в Хонда: Трябва да участваме във Формула 1
Което оставя единствено Астън Мартин, само че английският отбор от години работи в тясно партньорство с Мерцедес, като от тима на няколко пъти обявиха, че нямат недоволства от съдействието си с някогашните първенци.
 В Астън Мартин се целят в успеха в Монако В Астън Мартин се целят в успеха в Монако
Но Хонда съумя да почисти реномето си с двете следващи международни трофеи на Макс Верстапен, извоювани с японски мотори, а вероятността за извънредно партньорство с японците сигурно ще е забавно за Лорънс Строл. Защото отборът му към този момент няма да е клиент, а ще е сътрудник на Хонда. Остава да се разбере обаче дали Фернандо Алонсо ще има глас в това решение, тъй като връзките на някогашния международен първенец с японците са извънредно комплицирани и е доста мъчно да се предвижда, че те още веднъж ще могат да работят дружно. А сега Алонсо е най-големият актив на Астън Мартин.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР