За седма поредна година Община Велико Търново подпомага реализирането на

...
За седма поредна година Община Велико Търново подпомага реализирането на
Коментари Харесай

Велико Търново с благотворителна кампания в Международния ден за борба с глада

За седма поредна година Община Велико Търново подкрепя реализирането на благотворителна акция, проведена от локалната конструкция на Български червен кръст във връзка Международния ден за битка с глада.

На 19 октомври /сряда/ от 12:30 до 13:30 часа пред постройката на Съдебна палата доброволци от младежката организация на БЧК ще раздадат на нуждаещи се жители над 120 порции топъл обяд и 120 десерта – сладки макарони.

Храната ще бъде приготвена в базата на Домашен обществен патронаж – Велико Търново, а продуктите са обезпечени посредством дарителска акция, която бе извършена на територията на два супермаркети в града.

Задоволяването на потребностите от приготвена (готова за консумация) храна на жителите е измежду главните цели и задължения на Община Велико Търново в обществената сфера. Чрез домашния обществен патронаж всекидневно дава услугата „ Доставка на храна в дома “ за над 450 свои консуматори на територията на 16 обитаеми места.

Във Велико Търново действа и обществената услуга „ Обществена столова “, финансирана от Фонд „ Социална протекция “. Чрез нея всеки работен ден гратис се обезпечава топла храна за 135 социално-слаби и извънредно нуждаещи се лица.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР