За съвременния образован и независим индивид е много трудно да

...
За съвременния образован и независим индивид е много трудно да
Коментари Харесай

Зад кулисите на политическите игри със специална програма късо кино

За актуалния просветен и самостоятелен субект е доста мъчно да си признае доколко политическите решения въздействат на качеството на неговите живот, възгледи и избори. Достъпът до информация и технологии ни дава илюзорната визия, че държим своята орис в личните си ръце. Редакторският екип на Кинематограф е решил да ни напомни за какво последното въобще не е толкоз несъмнено в особено подбраната селекция от филми озаглавена „ Политически трилър “. Една стратегия, която ще се организира на 12 Април в Сине Гранд от 20ч., и която ще ни понесе през зашеметяваща въртележка от подмолни политически разкрития, корупция и исторически обстоятелства. Това са късометражни филми изпълнени с горчиви истини, черен комизъм и доста напрежение, тъй като вие може и да не се интересувате от политика, само че тя се интересува от вас.



Постер на късометражния игрален филм „ Стопанинът на къщата “

Акцент за вечерта ще бъде българският филм „ Стопанинът на къщата “ (2015) на режисьора и сценарист Галина Георгиева и продуцента Янчо Михайлов, които ще бъдат специфични посетители за полемика с публиката. Тяхната лента ни връща в недалечното минало на протестното придвижване в София през 2013 година, когато всеобщото предпочитание за смяна, правдивост и правда е засенчено от грубата и отчайваща действителност на един надълбоко затвърден в българската социална система корупционен механизъм.



Постер на късометражния анимационен филм „ Чужденецът “

Още една българска лента ще бъде в центъра на събитията. Това е анимационният документален филм „ Чужденецът “ на режисьора и сценарист Ани Антонова. Сюжетът му ни превежда из завладяващия и авантюристичен живот на слона Сюлейман. През XVI век той извървява невъобразимото разстояние от Лисабон до Виена през Алпите за пет месеца, откакто бива разменян като подарък измежду тогавашната аристокрация. Впечатляващ факт е, че анимацията е направена от над 5000 рисунки с молив и се заиграва с разнообразни исторически документи от тези времена.

Сред другите филми ни чакат не по-малко завладяващи истории. Ще имаме опцията да преминем през комични, само че взривоопасни договаряния по време на Втората международна война, през някои забавни разкрития към пандемията от Covid-19, както и – някои добре забравени обстоятелства по отношение на сегрегацията в Съединени американски щати от средата на предишния век.

Пълна стратегия и билети.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР