За съжаление водещите телевизионни журналисти на сутрешните блокове, на „Панорама“,

...
За съжаление водещите телевизионни журналисти на сутрешните блокове, на „Панорама“,
Коментари Харесай

Проф. Вацов: Телевизиите се снишават и пазят местата си – тоталитарен рефлекс

За страдание водещите телевизионни публицисти на утринните блокове, на „ Панорама “, са прекомерно конформни сега към всички представители, пазят се от взимане на позиция, изчакват бъдещето и си пазят местата. Това съобщи пред БНР проф. Димитър Вацов, професор по философия и основен редактор на списание „ Критика и хуманизъм.

Когато публицистите се усещат под опасност от наказания от страна на политическия хайлайф, а политическият хайлайф сега не е постоянен – не се знае кой ще ръководи в бъдеще, т.е. от кое място ще пристигна жегата, в подобен миг тези публицисти се снишават и това също е тоталитарен инстикт. Пазят се и или не задават неуместни въпроси, или преекспонират един неуместен въпрос, като по този метод пречат да се организира естествен диалог, добави той.

Съдебната система и медиите би трябвало да са като скачени съдове – да работят дружно. Би трябвало правосъдната система да е тази, която подсигурява коя информация е реалност, a кое изказване е клюка. Нашата правосъдна система не работи, а прокуратурата работи напълно изборно и единствено медийно, тъй като няма никакви действителни триумфи, даже и по особено определените от нея поръчкови каузи за хора, които би трябвало да бъдат преследвани съдебнo, отново няма наказани. Единственото, което прокуратурата има, е медийно изтърбушване на бизнеси и политици. Когато нямаме тази крайна гарантност на правосъдната система, тогава неизбежно медиите са застрашени. В този смисъл подобряването на медийната среда е директно подвластно от промяната с правосъдната система и най-много на прокуратурата, която е язвата на българската правосъдна система, разяснява още професорът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР