За съжаление прогнозата не може да бъде особено розова. Тя

...
За съжаление прогнозата не може да бъде особено розова. Тя
Коментари Харесай

Цените по бензиностанциите няма да паднат този месец, смятат от Българската петролна и газова асоциация

„ За страдание прогнозата не може да бъде изключително розова. Тя е сложна и неразбираема “, счита Живодар Терзиев
През януари няма да забележим намаляване на цените на горивата по бензиностанциите. Това сподели ръководителят на Българската петролна и газова асоциация Живодар Терзиев пред БНР.

„ За страдание прогнозата не може да бъде изключително розова. Тя е сложна и неразбираема “, счита Терзиев.

За първите 10 дни на месеца има последователно и стабилно повишаване на интернационалните цени. Според Терзиев това е притеснително. По думите му към днешна дата не се обрисува очевидна наклонност на намаляване.

Председателят на Българската петролна и газова асоциация даже отива и по-далеч в прогнозите. Той счита, че през януари цените ще порастват, а в най-хубавия случай на бензиностанциите няма да забележим смяна в стойностите на горивата. Поевтиняване може да има единствено при пропан-бутанът.

„ Очаквам пропан-бутанът да поевтинее. Успоредно с това идващите няколко дни метанът за коли, компресираният природен газ, ще продължи да се повишава. Масово цените ще минат 3 лв.. Когато единият различен артикул поевтинее, в това време другият ще стане съвсем нетърпимо безценен. Ще има отлив от този артикул. “

При бензина и дизела няма да има добра вест, уточни Терзиев. Според него в случай че няма нарастване, то цените ще се задържат. Относно дефицит на горива в България, Живодар Терзиев акцентира, че от средата на декември обстановката на Балканите е спокойна.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР