За съжаление отново чуждите служби трябва да открият, че имаме

...
За съжаление отново чуждите служби трябва да открият, че имаме
Коментари Харесай

Петков: За съжаление отново чуждите служби откриха поредния шпионин в България

" За страдание още веднъж непознатите служби би трябвало да открият, че имаме следващия разузнавач вБългарияи по-късно към този момент нашите служби направиха това, което направиха ", съобщи пред Нова ТВ съпредседателят на " Продължаваме Промяната " Кирил Петковпо поводшпионския скандалу нас и експулсирането на двама чиновници на Руската черква в София и съветски публицист.

Според Петков епропуск на ДАНС, че чиновниците на Руската черква са експулсирани едвам в този момент, а не по-рано.

" Ако през днешния ден към този момент знаем, че той е бил разузнавач на съветските служби, той е бил разузнавач на съветските служби от 5 години.Докато не проработят българските служби по същински метод, националната ни сигурност е под риск.Не може една Северна Македония да има по-добра информация за съветските шпиони в България, в сравнение с нашите служби ", уточни още Кирил Петков, припомняйки, че РСМ разгласи архимандрита за съветски разузнавач и добави: " Просто си проличава, че нашите служби постоянно работят в резултат на нечие друго откритиеза хора, които са в България или са българи. Това не е обикновено. Така че в действителност е пропуск. Радвам се, че в този момент са открили и са създали верните дейности. Но това не може да бъде - след 5 години един разузнавач на непозната страна да оперира под прикритие и чак в този момент да бъде осъзнато. " - разяснява той.

" Лошото е, чеБългария отново стартира да излиза като средище на съветски шпиони,което значи единствено едно.Българските служби не са задоволително самодейни по тази тематика ", съобщи още Петков.

На въпрос дали страната ни чака ответна реакция и от Русия, съпредседателят на Политическа партия беше безапелационен: " Добра ответна реакция би било да изпратят свещеници, които не са сътрудници на непознатите служби и да се отвори Руската черква за хората, само че като място за молитва, а не място за шпионаж.
" Надявам се идващите изпратени у нас да бъдат добре тествани. Надявам се да се изпратят просто свещеници, които са там, с цел да извършват своята роля като такива. " - добави той.

По думите муправителството и в частност министър председателят акад. Николай Денков доста поддържат българската православна черква. " Видях, че някои се пробват да употребяват това държавно управление против църквата, в противен случай, едно от първите решения на държавното управление беше да възвърне бюджетът на Рилския манастир, изобщо работата с църквата е градивна. Проблемът е когато непознати страни употребяват под прикритие ролята на човек, който би трябвало да вкарва вяра, обич към вярващите и да го употребяват за разузнавач. " - още Петков.

Той увери, че ръководещите са създали " доста сериозна стратегия да се борим България да влезе вШенгенпрез декември ". Според него, следприемането на антикорупционния закон, с който съществуващатаКомисия за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добитото имущество(КПКОНПИ) се разделя на две, са се нараснали възможностите ни за смяна на мнението наНидерландия. " Говорим за декември в този миг ", уточни той.

По думите му в този момент въпросът е сАвстрия. " Прекарах предходната седмица три часа с представители на техния парламент, отпътувам в края на тази седмица още веднъж, учен Николай Денков отива там през октомври ", добави Петков.

" Това, което показахме е, чевсичко е въпрос на резултати. В този миг реализираме общи цели. " - означи Петков в отговор на въпрос дали се върви къмподписването на съдружно съглашение с ГЕРБ-СДС.

" Ако покажем повече положителни резултати, за които сме сигурни, че не сме предали значим приоритет, мисля, че стабилността на това държавно управление става все по-силна ", предвижда той.

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР