За съжаление голяма част от дамите, страдащи от тези проблеми,

...
За съжаление голяма част от дамите, страдащи от тези проблеми,
Коментари Харесай

Лазерът Fotona връща здравето и самочувствието на жената

За страдание огромна част от дамите, страдащи от тези проблеми, се срамят да приказват за тях и се боят да се извърнат към доктор. В съзнанието им лекарската помощ непроменяемо се свързва с хормонални лечения или оперативна интервенция.

Тези страхове на дамите бяха оборени и разсеяни на провелата се на 24 март в МБАЛ „ Света София “ конференция. Участници в нея бяха проф. Марко Гамбичиани, шеф на центъра по менопауза в Департамента по репродуктивна медицина на университетската болница „ Санта Клара “ в град Пиза, Италия, доцент Румен Димитров (СБАЛАГ “Майчин дом”, МЦ “Фемина”), доктор Явор Лозанов (САГБАЛ “Шейново, МЦ Паула Финес ), проф. Явор Корновски (гр. Варна, МБАЛ “Св. Анна”, МЦ “Явор Корновски”), доктор Любомир Малчев (гр. Благоевград, МБАЛ “Пулс”), доктор Зоя Попова (гр. Благоевград, МБАЛ ”Пулс” ) и доктор Силвия Оручева (МБАЛ ”Вита”, клиника “Естелайн”) от България и доктор Наташа Митревска от Македония, експерт по естетична гинекология. Домакин на събитието беше доцент Валентина Мазнейкова, а уредници Глобал Естетикс.

Професор Гамбачиани описа пред гостите на прескоференцията, че 80% от дамите във всички възрасти имат гинекологични проблеми и тяхното класическо лекуване е дълго и скъпо. По тази причина в Италия към този момент има клинична пътека за гратис лекуване с лазер. Неговата дълготрайност включва 3-4 процедури, резултатът от които е със период на валидност 12-18 месеца. Неговият сътрудник доцент Румен Димитров от СБАЛАГ “Майчин Дом” изясни, че с проблеми като инконтиненция, свличането на вътрешните полови органи, изтъняването и сухотата на влагалищната лигавица с огромна успеваемост се оправя Er:Yag лазерът Fotona SP Dynamis.

“Лазерното лекуване с Fotona се употребява и за отнасяне на цикатрикси вследствие епизиотомия, както и за лекуване на aтрофични болести на външните гениталии, като лихен склерозис, левкоплакия и др.” – съобщи проф. Явор Корновски и добави, че като онкогинеколог лекуването на атрофичните болести на външните гентиалии е огромно предизвикателство що се касае до хирургичните интервенции, които са свързани с постепенно възобновяване и чести рецидиви, до момента в който аблативното лазерно лекуване е извънредно обнадеждаващо и дава опция на дамите да се лекуват с надалеч по-минимално инвазивни лечения.

“Между 10-15% от ражданията в България са съпроводени с хирургическа интервенция, доста шевове и разкъсвания. Ако по-късно тъканите не се възстановят в границите на 3 до 6 месеца, контузиите се заличават с лазер. Това добави доктор Явор Лозанов от АГ Шейново. Ефектът от процедурата продължава сред 12-18 месеца. Терапиите с лазерът Fotona са без анестезия, не престават 15 минути и не се изисква специфичен режим по-късно.

Д-р Наташа Митревска, която работи като старши откривател в катедрата по публично здраве в Многопрофилна болница ReMedika в Скопие, сподели че е извънредно време да спре страхът и терзанието от тези проблеми, още повече че 80% от пациентките заявяват усъвършенстване като краен резултат. “Жените желаят да са харесвани и мечтани. Освен за сериозните болести, лазерът се употребява и за вагинално подмладяване. Жената се усеща пълноценна, усъвършенства се половия живот на двойката.” Д-р Силвия Оручева, която е била на образование в Испания, поддържа думите на доктор Митревска, добавяйки че в Испания дамите също „ не приказват за своите интимни или гинекологични проблеми, само че когато те станат техни, търсят решение “. В Испания обаче експертите имат по-дълъг опит в лазерната терапия. Там тя се ползва към този момент 7-8 години.

Д-р Зоя Попова на собствен ред показа, че на този стадий броят на дамите, осведомени с отличното деяние на лазерната терапия в гинекологията, към момента е дребен. Засега интерес демонстрират главно млади дами и девойки, само че наклонността е възходяща, още повече, че лазерът оказва помощ и при проблеми при раждане, да вземем за пример при повече от едно бебе. За разлика от класическите интервенции, които изискват подготовка и следоперативно възобновяване, лазерната процедура може да се направи и в обедната отмора – без упойка, без дискомфорт и време за следоперативно възобновяване. В тази връзка проф. Гамбичиани вметна, че единствената спънка, която може да откаже дамата да се лекува с лазерна терапия, към този момент е нейната цена – една процедура коства от 400 до 600 лева, само че за сметка на това резултатът е незабравим и настава доста по-бързо, в сравнение с при класическото лекуване.

На финала домакинът на конференцията доцент доктор Валентина Мазнейкова от МБАЛ „ Света София “ изрази вяра, че страната ни ще обърне внимание на тези проблеми и ще вземе присъединяване в битката с тях. Доцент Мазнейкова даде за образец обстановката в Италия, където в общинските лечебни заведения лечението е безвъзмездна.

Какво съставлява лечението Fotona SP Dynamis?

Това е лазерна процедура, която замества доста от досегашните способи на лекуване по един безвреден, неусетен и грациозен метод. Fotona SP Dynamis е неинвазивна (безкръвна) процедура, при която не се нарушава повърхността на епидермиса. Лазерът загрява тъканите във влагалището и по този начин подтиква синтеза на нов колаген. Така вместо да изрязва непотребната тъкан, както се действа при обичайна хирургия, лазерът я стяга. Цялата процедура продължава към 20 минути. Не е нужна никаква предварителна подготовка, няма оздравителен интервал, пиянство на медикаменти, мазане с кремове. Няма и каквото и да е възрастово ограничаване – процедурите се подобаващи и за 25-годишни, и за 65-годишни. Необходими са 3 поредни процедури, всяка от които през месец. Терапията Fotona SP Dynamis се ползва дейно към този момент в десетина медицински центрове в България.
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР