За съжаление дебатът за покупката на F-16 излезе извън обективните

...
За съжаление дебатът за покупката на F-16 излезе извън обективните
Коментари Харесай

Преди часове президентът Радев пусна журналист от БНТ в президентството и...

За страдание дебатът за покупката на F-16 излезе отвън обективните критерии. Искам да направя значимо конкретизиране - той е аероплан с високи качества, само че въпросът тук напълно не е единствено в самолета. Самолетът е единствено върха на една комплицирана пирамида. Това съобщи президентът Румен Радев в "Панорама " по Българска национална телевизия във връзка покупката от страна на България на изтребители F-16.

"Реалностите непрестанно разкриват наивността и неподготвеността на българското държавно управление ", съобщи още президентът пред Бойко Василев, който пък посочи, че изявлението е направено преди няколко часа в постройката на президентството.



"Започна и най-лошото. А то е, че с цел да влезем в допустима цена за изтребителите, то държавното управление предприе ход за събаряне на техническите параметри ", добави Радев.

"Силно се надявам българското държавно управление за тази цена да не допусне да вземе аероплан без качества ", съобщи още главнокомандващият.

Все отново президентът посочи, че самолетът е прелестен, само че оборудването и оборудването не са задоволителни.

Водещият на "Панорама " го попита за какво България е по-благодарна на Русия, в сравнение с Русия на България.

"Нашите връзки не би трябвало да почиват на благодарността, а на истината. Затова в този момент лекуваме раните и от двете страни, а другояче ние би трябвало да отстояваме нашето място на картата на Европа и да отстояваме историческата истина, а тя е, че България е била значим фактор в Европа и сме дали духовното начало на Русия в лицето на писмеността ", сподели президентът.

"Репликирахте съветския президент Владимир Путин за "Южен поток ", само че не бе ли реванш за речта на патриарх Кирил от предходната година ", попита го Бойко Василев.

"Нямам навика да прекъсва своите посетители, изключително когато става въпрос за духовни лица. А за президента Путин не го одобрявам като репликиране, а естествена и навременна реакция на държавен глава ", отвърна президентът Радев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР