За рекорден брой нови случаи на коронавирус, регистриран за последната

...
За рекорден брой нови случаи на коронавирус, регистриран за последната
Коментари Харесай

Новите случаи на COVID по света бият всички рекорди

За рекорден брой нови случаи на ковид, регистриран за последната седмица - над 3,3 милиона, заяви Световната здравна организация (СЗО).

Досегашният най-голям брой новозаразени беше регистриран в интервала 19-25 октомври - повече от 2,8 милиона души.

През последната седмица са умряли над 45 хиляди инфектирани - с 9 хиляди повече в сравнение с през миналата.

Франция заяви за най-големия брой умряли с COVID-19 за едно денонощие от 15 април насам - 854 души. Общият брой на случаите в страната е над 1,5 млн. В същото време гимназисти в Париж стачкуваха против незадоволителните съгласно тях ограничения против ковид и се стигна до конфликт с полицията. Основното им искане е размера на паралелките да бъде понижена на половина.

Заради това няколко десетки възпитаници използваха кошчета на колела, железни скари и колички за извършване на покупки, с цел да блокират входа на гимназия в центъра на френската столица. Някои от тях замеряха служителите на реда с оцветена течност и части стъкло. Силите на реда се пробваха да ги изтласкат, употребявайки пикантен спрей и щитовете си.

Англия заяви за 397 смъртни случая от Коронавирус -19 - най-вече от 27 май. Общият брой на умрелите в страната, която е преди всичко в черната статистика в Европа, доближи 47 250.

Властите в Полша взеха решение да освободят медиците от задължението да съблюдават карантина след контакт с хора, инфектирани с новия ковид. В момента под изолираност се намират 30 000 медици. Полският парламент възнамерява да одобри законодателство, съгласно което жители на трети страни с здравна специализация ще могат да работят в страната.

В Унгария още веднъж вкарват изключително състояние поради утежняването на обстановката с новия ковид. През нощта в страната ще бъде в действие полицейски час, заяви министър председателят Виктор Орбан, представен от Франс прес.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР