За регулаторите обсъдихме процес. Ние днес следобед ще изслушаме господин

...
За регулаторите обсъдихме процес. Ние днес следобед ще изслушаме господин
Коментари Харесай

ПП-ДБ ще изслушват Димитър Радев и Димитър Главчев, дават повечето комисии на ГЕРБ

" За регулаторите обсъдихме развой. Ние през днешния ден следобяд ще изслушаме господин Радев за Българска народна банка цялата група, ще дадем опция на всички наши депутати да питат своите въпроси. Искаме да сме сигурни, че целите са общи и че еврозоната ще бъде голям приоритет ", сподели Петков.

Такъв диалог ще бъде извършен и с прясно огласената кандидатура за ръководител на Сметната палата в лицето на някогашния народен представител от ГЕРБ Димитър Главчев.

" Хубавото е, че другите депутати имат експертност по другите тематики, тъй че ще може всеки един от депутатите, които са експерти по точния регулатор, да попитат всички свои въпроси. Това ще бъде за всеки един човек оттук насетне за нас, с цел да сме сигурни, че когато се взима решение, то е първо, общоприето от цялата група, и второ, сме имали опцията да създадем същинска инспекция, същински разговор, действително да се направи чуване по маниерите на западните страни ", изясни Петков.

Петков удостовери, че ПП-ДБ ще правят отстъпка множеството председателски места в парламентарните комисии на ГЕРБ  заради предварителна сделка, че те самите пък преобладават в изпълнителната власт.

" Имахме съгласие в самото начало, че комисията по европейските въпроси най-вероятно ще бъде при нас, а огромното болшинство от комисии ще бъде при тях ", сподели Петков в коридорите на Народното събрание.

" Така ще има положителен резултат на конкуренцията и колаборацията сред двете партийни групи. Комисията по европейските въпроси най-вероятно ще бъде при нас, а огромното болшинство ще бъде при тях ", добави той.

Относно търканията и взаимоотношението сред двете групи Кирил Петков установи: " Имаме прогрес с ГЕРБ ".

И уточни като образец утринния диалог на двете политически сили в Народно събрание.

" Тази заран говорихме, че имаме идентични визии за бюджета. Обсъждахме и регулаторите и регионалните шефове, като за Пловдив и София се избраха за регионални шефове хора, които не са доста огромни партийни дейци, а специалисти. Целта бе да покажем на двете партийни групи какъв е методът за действане и за другите области ", заключи Кирил Петков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР