"За разлика от депутатите и министрите, които към края на

...
"За разлика от депутатите и министрите, които към края на
Коментари Харесай

Президентът Радев обяви с какви свои дарения е изпреварил депутатите

"За разлика от депутатите и министрите, които към края на изключителното състояние ще си дарят заплатите, аз го направих първоначално. Дарих заплатата си преди половин месец за възрастните хора в община Видин.

Но не го направих пред камерите, тъй като това е суетност и популизъм. Дарението е персонален акт. Уважаеми депутати, в случай че държите да се равнявате по президента - кръгом и тичешком към месец март. Дарете си заплатите за март, както го направих аз. Такъв зов насочи президентът Румен Радев към народните представители по време на брифинг пред "Пирогов ".
Румен Радев направи и коментар за думите на премиера Борисов преди няколко дни, когато сподели, че в случай че президентът смята, че изключителното състояние е нещо друго, да му наложи несъгласие.

"Премиерът би трябвало да се запознае със законите и конституцията и би трябвало да прочете къде президентът може да постанова несъгласие. На решения на Народно събрание – не може да се постанова несъгласие. ", съобщи президентът.

"Имаме доста значим проблем, който би трябвало да разгадаем. Трябва да запазим живота на нашите медици и лекари. Фактът, че има 30 инфектирани медици е обезпокоителен и приканвам всички лечебни заведения да се оборудват оптимално бързо ", добави той.

Президентът разкри още, че брачната половинка му е направила подаяние от 10 хиляди лв. за възрастни хора.

"Поинтересувайте се още какво ще направи. Когато моята брачна половинка обикаляше на Коледа трънските села, които са откъснати и на 1 март им носи мартеници, вие къде бяхте. Не е въпрос да правиш дарителство единствено пред камерите. Не е въпросът да изръсиш пари, а да влезеш пари в къщите на самотните хора и да поговориш с тях ", сподели още той.

Президентът добави, че обществото би трябвало да продължи дисциплината и да съблюдава ограниченията на управляващите.

"Ние не можем до до безкрайност в това състояние, до момента в който има вирус, да стоим в това състояние, тъй като вирус ще има и след 13 май. Трябва да помислим по какъв начин да излезем от това положение ", заключи Радев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР